top of page

Hemma hos – Linda Honnér

För att kunna nyttja ett litet rum till max behöver man lägga fokus på planeringen. Linda Honnér bor i ett korridorsrum på 19 kvadratmeter på Tybblegatan och har med hjälp av förvaring, färg och detaljer skapat ett luftigt hem utan behovet av en generös planlösning. Nu studerar Linda fjärde terminen på filmprogrammet och fasar för den dagen hon ska flytta från sitt korridorsrum. – Jag har gjort eller fixat möblerna själv för att det är ett stort intresse jag har. Det är billigare och det blir personligt, säger Linda.

Tryck på bilderna för att förstora.

När dörren öppnas in till Lindas korridorsrum möts du av ett litet vitt kapprum med benvita garderobsdörrar och luckor som möter ett ljust trägolv. Rakt fram är en dörr som leder till sovrummet och till höger om kapprummet ligger badrummet. Med ett kliv rakt över den andra dörrkarmen lämnas kapprummet bakom en och in fortsätter du till Lindas arbetsstudio, vardagsrum och sovrum, allt detta i ett och samma rum. Väggarna är vita som lyser upp i kontrast med det svartmelerade linoleumgolvet.

Arbetsstudion går längs rummets vänstra vägg. Linda har placerat två träbokhyllor, som hon vitlaserat, i varsitt hörn längs väggen. Utrymmet emellan hyllorna fylls ut med ett vitt manuellt höj- och sänkbart skrivbord. Valet av arbetsstudions möbler är utifrån deras multifunktionella möjligheter och effekt.

– Hyllorna valde jag för de är så personliga, utöver att jag vitlaserade hyllorna så tycker jag att det automatiskt blir ens egen design utifrån hur man justerar hyllornas olika plan. Genom att variera dem kunde jag enkelt skapa en luftigare känsla, säger Linda.

I båda bokhyllorna pryds de nedersta hyllorna med gråa och vita lådor i olika former och storlekar. Lådorna använder Linda inte bara som en stilren finish till hyllornas utseende utan har dem även för att möjliggöra till mer förvaring. När utrymmen blir begränsade för förvaringslösningar, är det lätt att man kastar ner allt som går i den förvaring som finns.

– Jag försöker att skapa förvaring i hemmets alla olika hörn samtidigt som jag utsmyckar det, förklarar Linda.

Utöver förvaring är Lindas val av detalj och färg i lägenheten en enorm bidragande faktor till den rymliga känslan.

– En i min klass har exakt samma planlösning och storlek som jag, när han kom hem till mig stod han oförstående och sa: ”Hur kan ditt rum kännas så mycket större än mitt?”, berättar Linda.

Färgskalan som går i lägenheten är vitt, grått och grönt. Grundfärgen genom hela lägenheten är en gammaldags vit för att skapa ett mjukare ljus och göra rummet luftigare. I rummets mitt bryts de mjuka vita tonerna med ett mörkt soffbord av ek. I badrummet fanns, när Linda flyttade in, ett badrumsskåp.

– Jag ville förlänga det på något sätt med öppna hyllor. Jag hittade ett avlastningsbord i ek för hundra kronor, köpte tre stycken och målade dem vita. Två av dem har jag ställt på varandra under badrumsskåpet och ett av dem har jag som sängbord, berättar Linda.

Innan Linda köpte sin soffa av en annan student i Örebro hade hon en uppblåsbar tjock luftmadrass som soffa, med vitt överdrag och kuddar, vilket hon tyckte funkade jättebra som en tillfällig lösning.

Skribent: Maxine Wearing


4 visningar

Commentaires


bottom of page