top of page

HEARING, KÅRVAL 22/23- BRIST PÅ SÖKANDE TILL STUDENTKÅRENS POSTER

I tisdags fick de som kandiderar till heltidsarvoderade poster under verksamhetsåret 2022/2023 ställa sig på scen i den traditionsenliga Hearingen. Endast två kandidater var närvarande med fyra poster att fylla; Attessa Nilsson kandiderar till chefredaktör för Lösnummer och William Ahlgren kandiderar till ordförande för Örebro studentkår. Posterna vice ordförande med studiesocialt ansvar och vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar för Örebro studentkår står ännu utan sökande.

Den som söker en heltidsarvoderad post i Örebro studentkår behöver som en del av processen stå upp framför fullmäktige och andra berörda och svara på frågor. Igår var det dags för årets kandidater att en och en ställa sig på scen. De heter Attessa Nilsson och William Ahlgren.

Först ställer valnämnden sina frågor till kandidaterna. Dessa frågor har Attessa och William fått reda på i förväg och de kommer förberedda med slagkraftiga svar. Sedan är det dags för Lösnummers frågor, som kandidaterna endast fått en hint om, innan fullmäktige själva får chansen att sätta kandidaterna under sitt mikroskop. Attessa och William är ute på andra sidan hearingen helskinnade, men vilka är de?

Attessa Nilsson har suttit som chefredaktör för Lösnummer i snart ett år och kandiderar nu ännu en gång. Det viktigaste för henne är att kunna fortsätta det arbete hon påbörjat under året och att arbeta långsiktigt för att ge tidningen stabilitet.

Jag ser fram emot att öka kännedomen om studenttidningen bland studenter samt öka engagemanget i tidningen , säger hon inför fullmäktige.

Det skulle vara otroligt roligt att bli omvald! Det skulle även innebära en lättnad att jag kan fortsätta det arbete jag påbörjat under detta verksamhetsår, säger hon.

William Ahlgren har under sin studietid på Handelshögskolan vid Örebro universitet varit engagerad inom Sesam och har till sin egen förvåning tyckt mycket om det. Han längtar efter att få omsätta den teoretiska kunskapen han har förvärvat genom sina studier i praktiken och söker därför till posten som ordförande för Örebro studentkår.

– Jag ser fram emot att få diskutera viktiga frågor med andra parter som har olika perspektiv på saker. Det är något jag tycker är väldigt kul, oavsett vad det handlar om, berättar William.

– Det skulle vara jättekul att bli vald som ordförande men också lite läskigt, fortsätter han.

Det blev en lyckad Hearing och valnämndsordförande Hanna Swingborg är nöjd med kvällen.

– Det känns väldigt bra. Jag tycker att båda kandidaterna gav bra svar på frågorna och det var väldigt kul att se ett så stort engagemang från fullmäktige, säger Hanna.

Angående de poster som fortfarande står utan kandidater förklarar hon att det kan komma att påverka studentkårens arbete framöver om dessa poster står vakanta.

– Vi skulle tappa mycket fart i arbetet som Örebro studentkår bedriver. Om vi inte skulle få in någon kandidat på de två vice ordförande-posterna skulle mycket av det arbetet som ligger på dem pausas, läggas över på kårstyrelsen som inte jobbar i samma utsträckning som de heltidsarvoderade och i viss mån även läggas över på ordförande och tjänstepersonerna på Örebro studentkår.

Ännu finns det tid kvar att hitta kandidater till dessa poster och Hanna uppmuntrar alla som funderar på att söka att höra av sig.

– Man kan mejla val@orebrostudentkar.se och skicka in en frinominering eller ställa några frågor. Då kommer vi ta kontakt med personen och guida denna genom nomineringsprocessen. Det går att göra ända fram tills valet äger rum och på själva valet som sker 13/4 kl. 17:15, förklarar hon.


Comments


bottom of page