top of page

Från Kygo till bulgariska gay-popstjärnor – Vad vi har att förvänta oss av Musikrouletten


 

Det är sällan jag går på bra temafester som hålls på Kårhuset. Förstå mig rätt nu, bra betyder inte att jag förväntar mig goodiebags, en burlesqueshow undertecknad Tom Hardy och IMG-signade supermodeller som sneglar på mig på ett alldeles syndigt sätt, utan bra kan vara heliumballonger, en sorglig girlang i ett hörn och partyhattar på serveringspersonalen. Helt ärligt så är mina förväntningar kritiskt låga när jag talar om vår egna studentdrivna klubb med E-Type dunkandes 01.30 en fredag och vattenblaskig öl. Jag kommer dit med ett öppet sinne och så pass låga förhoppningar på det förväntade traditionella röda girlangerna under alla-hjärtans-dag-festen till lightsticks på full-moon-festen att chansen om en studentklubb i liga med Lunds eller Uppsalas nationer nästan är ouppnåelig. Men ändå, de få gångerna jag går dit med en god inställning och öppet sinne på temafesterna så lyckas jag ändå bli besviken. Förväntansfull? Nej. Otacksam? Möjligen. ”Men gör det själv då!” Aldrig i livet.

Nu, man kan debattera i milslånga Jodel-kommentarer kring att det är min studentliga plikt att engagera sig i Kårhuset and what not. Men låt mig lägga fram det så här;Jag menar, jag bor (no shade intended) i Örebro och det största som kommer hända i år är att Aron Chupa ska spela på Strömpis i sommar. Men det är någonting som har fångat mitt intresse lite extra på senare dagar, och det är nämligen Avslutningsfesten på Kåren – Musikroulette. Det är just något med att jag kommer få uppleva allt från Swedish House Mafia, Nancy Ajram (Mellanösterns svar på Madonna då) till Basshunter och Håkan Hellström på ett och samma dansgolv under en kväll.  Jag tänker; vi kan ju kika lite på upplägget:

Stora dansgolvet: 21.30: Deep House Någon som exakt vet vad detta är för genre? Hur djup kan house vara liksom? Föreställer mig cigg-i-mungipan-med-Bob-Dylan-rufsig-kalufs-Kafkaläsande-Kånkenbärande-musik. Bra inledning på kvällen. 22.00: Tropical House Typ Kygo. 22.30: RnB Ah! Här lär man ju infinna sig vid 22.30. Tänker mig då riktig RnB med Ignition (Remix) med R. Kelly och Keyshia Coles vers i P. Diddy-låten ”Last Night” värvat med lite Tinashe i ett saligt men sexigt medley. 23:00: Hip-hop Korsar samtliga fingrar att vi då talar hip-hop som den ska vara och inte ”Can’t Hold Us Down” med Macklemore. Gärna kanske få höra lite Azealia Banks och 2Pac likaså. Högt och lågt. Melodiskt som kaxigt. 23.30: Mellanöstern Den genren med högst problematisk potential. Panjabi MC och Arash är inte vad jag typiskt sätt skulle definiera som ”Mellanöstern”-musik. Jag förväntar mig liksom Su Getir, Ah W Noss, lite kurdisk folkdans, Semmame och givetvis Kiss Kiss avslutat med kanske möjligen världens bästa icke-Mellanösterska mellanösternlåten; Sen Trope med l-e-g-e-n-d-e-n Azis.

00:00: Håkan Hellström Vet bara texten på ”Ramlar”, så låter min expertis förbli osagd. 00.30: Eurodisco/fjortisdunk I en rosa helikopter. 01.00: Progressive House Vår kära Deep House har tagit sig ut ur sin djupa period och är på bättringsvägen. Vi är glada å dina vägnar! 01.30: Melbourne Bounce En googling iväg och jag är oerhört positivt överraskad? Föreställ er att man lägger Summerburst i en råsaftscentrifug = Melbourne Bounce. 01.57: Håkan Hellstöm Åhhh. Mys. 

Puben: 21.30: Neo-soul Bra sexmusik. 22.00: Soul / Funk Yaaaaaaaaaaas. Vill höra mig lite James Brown, Aretha Franklin och Rick FUCKING James.”I’m so excited my knees are shaking” 22.30: Reggae Intressant! Får se hur många vi får se ironiskt prata om 420 och One Love samt irriterad kommer gå upp och be DJn spela Buffalo Soldier tio gånger om. 23.00: Drum n Bass / Jungle Oklart exakt vad detta är för genre efter otala youtube-sökningar och googlingar, men tror inte vi lär vi besvikna? Lite som Bob Marley på LSD typ. 23.30: Trap ”Spela Panda!” 00.00: Salsa / Bachata Finn en partner vid tolvslaget och gör vad som ska göras. Det nalkas nämligen intim pardans och sugna blickar under stroben. 00.30: Reggaeton Danza Kuduro, Ginza, Me Love och såklart Gasolina.

01.00: Dancehall Oj, oj, oj, ok ok. Jag förstår. Dags att vrida ner tempot från Reggeatonen och börja koreografera sina danssteg något vassare. Hoppas det utlovas allt från Vybz Kartel till Spices ultimata hoe anthem So Mi Like It. 01.30: Afrobeats Samlingsnamnet för cirka all afrikansk pop. Givetvis måste ju denna pärla spelas ikväll, ok-rrrrrr.

01.57: Smooth J’s surprise Ahh. Spännande!!!! Håller självklart tummarna för anything Rihanna-relaterat.

Så vad säger detta oss? Jo. Hysteriskt kul. Eller total flopp (tyvärr). Känner mig liksom en vågmästare nu, men jag tror nog jag stämmer med i kören av ja-sägare. För kom igen, cynismen å sido – detta är ju ändå den sista Kårhuskvällen för detta läsår? Och jag vill bara carpa fucking diem. Ses på fredag.

Bild: Montage. Bakgrundsbild: Örebro Kårhus

1 visning

Commentaires


bottom of page