top of page

Folkhälsomyndigheten: ”Ni kan gå tillbaka till campus”

Idag på en presskonferens meddelande Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, att Folkhälsomyndigheten ändrar sina rekommendationer. Rekommendationen om att högre utbildning, kommunal vuxenutbildning och annan utbildning för vuxna sker på distans som utgångsläge tas bort redan 1 juni.

På bilden: Matilda Ernkrans när Lösnummer träffade henne på Örebro Kårhus hösten 2019. – Jag är glad att kunna meddela att studenter, forskare, universitet och högskolor kan förbereda sig för att övergå till mer campusbaserad verksamhet. Lärosätena behöver göra bedömningar av hur detta ska ske utifrån sina förutsättningar i dialog med Folkhälsomyndigheten och det regionala smittskyddet, säger Matilda Ernkrans i ett pressmeddelande.

– Studenter förtjänar att faktiskt få vara de som är först att få sina arbetsplatser öppnade igen, sa ministern på en presskonferens på fredagsmorgonen.

Hur förbereder sig då Örebro universitet? Håll utkik efter en längre intervju med rektor Johan Schnürer nästa vecka. Vi pratade länge med honom om bland annat universitetets planer för hösten!


1 visning

Komentarze


bottom of page