top of page

EN LÄGESRAPPORT FRÅN KÅRHUSET

Har du saknat att spendera dina fredagskvällar på dansgolvet? Är du sugen på att se vad Örebros studentliv har att erbjuda? Eller är du kanske bra nyfiken på hur det går för Kårhuset i skiftet mellan pandemi och ett normalt samhälle? Fortsätt läsa för att ta reda på vad status är för centrumet av stadens studentliv!

Förra veckan publicerade Lösnummer en artikel som presenterade att Örebro studentkår återgår till sin normala verksamhet. Där konstaterades det bland annat att studiesociala aktiviteter får bedrivas som vanligt i Örebro. Detta innebär i praktiken att studentlivet i Örebro har potential att se ut som vanligt igen. En nystudent kanske då undrar: men vad är då vanligt?

För många gamla studenter är det Kårhuset, som är det kanske mest centrala i stadens studentliv. Här brukar vi hitta sittningar, timebeer och nattklubb, men under ett och ett halvt år har dessa möjligheter varit begränsade. Nu förbereder sig styrelsen för att steg för steg börja öppna upp igen. Sedan terminsstart har en kunnat gå på torsdagspub på Kårhuset varje vecka.

Torsdagspuben är ett socialt evenemang där vi har studentvänliga priser på mat och dryck och erbjuder underhållning i form av musikquiz från Radio Campus, förklarar styrelsen för Kårhuset. De berättar också att torsdagspubarna har varit uppskattade av de studenter som deltagit. – Vi har fått stor spridning på våra event via facebook och vi har tagit in så många som vi omsorgsfullt kan med tanke på de restriktioner som finns. De studenter som har kommit har uppskattat kårhusets återkomst.

Innan pandemin kallades puben som öppnades upp på campus varje torsdag för Timebeer. Detta då drycken kostade vad klockan var. Så har det inte varit vid de tillfällen Kårhuset har öppnat för torsdagspub hittills under denna termin. Styrelsen berättar att det har haft med restriktionerna att göra. – För att Timebeer ska kunna drivas behöver Örebro kårhus restaurang många gäster och då pandemin gav restriktioner på antalet gäster vi kunde ha i våra lokaler blev inte Timebeer möjligt. Styrelsen berättar vidare att Timebeer kommer återvända i sin tid, likt övriga event på Kårhuset.

Kårhusets event drivs av engagemang från studenter i form av vad som på Kårhuset kallas för studentteam. I januari 2020 hade de 180 medlemmar i dessa studentteam, och styrelsen hoppas på lika stort engagemang från studenterna nu när verksamheten börjar komma igång i högre grad igen. – Vi hoppas att så många studenter som möjligt engagerar sig i verksamheten för att säkerställa den platsen som berikar studiegången för studenterna på Örebro universitet och dess filialer. Vi letar således alltid efter fler studenter som vill engagera sig oavsett hur många vi har.

Det är säkert många som tänker tillbaka till gamla fredagskvällar som spenderats på Kårhusets nattklubb och undrar när de kommer få uppleva detta igen. Kårhusets styrelse är tydliga med att alla tidigare aktiviteter kommer att komma igång igen, men de påpekar också att de kommer börja stegvis för att säkerställa verksamheten och kvalitén på aktiviteterna.

Svaret på huruvida ett event under Halloween, något som brukar vara mycket uppskattat ett vanligt år, är aktuellt får därav vänta lite längre. – Vår förhoppning är att kunna ha alla de tidigare evenemangen och fler därtill framöver, men det har varit lite tvära kast kring restriktionerna på senaste tiden. Så nu är det mer en fråga om vi hinner få igång ett Halloween-event. Mer information kommer självklart när vi har fått svar från våra samarbetspartners, berättar styrelsen. – I allt vi gör utgår vi efter de förhållningsregler som finns, men en omvärldsbevakning är alltid på sin plats. Nu när studenterna återvänder till campus ser vi större möjlighet att fylla våra mål och syften: att vara en social samlingsplats för studenter som drivs av studenter, avslutar dem.


1 visning

Comments


bottom of page