top of page

EFTER PANDEMIPAUS- KAFÉ KÅREN ÄR ÖPPET IGEN

Kårhuset har genom åren blivit centrum för Örebros studentliv. Många förknippar nog de stora lokalerna med packade torsdagspubbar och livade fredagsklubbar men innan pandemin fylldes nedervåningen även på dagtid i form av ett studentvänligt kafé. Nu har de öppnat igen; av studenter, för studenter.

Klara Alm är kaféansvarig på Örebro kårhus. Hon berättar om en lyckad öppning fylld av glada studenter.

– Det har gått väldigt bra. Det märks verkligen att studenterna tycker det är roligt att vi har öppnat, säger hon. 

– Många vet inte om att vi har haft öppet innan. Det är väldigt härligt att kunna komma hit, plugga, fika och vara här på dagtid när det inte är förknippat med alkohol. Många tycker det är väldigt skönt, fortsätter hon.

Det bästa, berättar Klara, har varit att få träffa alla kunder.

– Redan nu har man börjat märka att man fått några stammisar. 

Café Kåren


Klara berättar att de är stolta att kunna erbjuda bland annat bra priser och hembakt fika.

– Vår grundprincip överlag på Örebro kårhus är att vi finns till för studenterna. Därför har vi sett till att vi har campus billigaste kaffe och te. Vi försöker ha ett billigt utbud och alltid gynna den som är kårmedlem, förklarar hon. 

– Vi har fått väldigt mycket positiva reaktioner redan nu.

Klara berättar att hon tror att studenterna uppskattar en lugn plats att vara, och att Kafé Kåren kan bli en sådan plats på campus.

– Det här är ett ställe där man bara kan slappna av om man vill det och vi försöker skapa en väldigt mysig stämning här, säger hon.

Det är det jag hoppas att kunderna också känner när de kommer hit.

Klara avslutar.

– Vi är studenter som jobbar här och vi gör det för andra studenter. Vi vill verkligen gynna dig som student, speciellt dig som kårmedlem.

Alva Ettehag, student vid Örebro universitet och kårmedlem, har besökt Kafé Kåren några gånger sedan öppningen förra veckan. Eftersom hon ibland jobbar på Kårens nattklubbar får hon gratis kaffe här och hon brukar även köpa med sig något att äta.

Nedervåningen på kårhuset


– Det är de billigaste mackorna på campus, berättar Alva.

Hon fortsätter.

– Jag har också varit här när de hade öppet innan pandemin, och det känns jättekul att det har öppnat igen och att folk verkar uppskatta det. 

Alva själv uppskattar verkligen de studentvänliga priserna på kaféet och alla som arbetar för att detta ska vara möjligt.

– Jag tycker det är fantastiskt. Det är så himla fint att de verkligen kämpar för att ha låga priser och vara studentvänliga. Kaféet finns för våran skull och det känns verkligen, avslutar hon.


2 visningar

Comments


bottom of page