Om Lösnummer

Vår vision: Sveriges mest innovativa studenttidning


Lösnummer är Örebro studentkårs fristående tidning och grundades 1966. Under hösten 2015 fick tidningen en ordentlig nystart med innehåll som utgår från vad studenter faktiskt vill läsa om, en helt ny grafisk profil och stort fokus på webbinnehåll  och digitala plattformar.

En redaktion av ideella eldsjälar

Lösnummer är en tidning för studenter och för oss är det självklart att den också drivs av studenter. Förutom chefredaktören som är heltidsarvoderad inom studentkåren samt vice chefredaktör som är arvoderad på deltid,  är det ideellt arbetande studenter som skriver, fotar, illustrerar och producerar allt innehåll i webb- och papperstidningen, webb-TV och i sociala medier. Är du intresserad av att skapa Sveriges mest innovativa studenttidning tillsammans med oss är du självklart varmt välkommen att bli del av redaktionen. Allt som behövs är vilja, engagemang och skaparlust. Vi kräver inga förkunskaper och vilken utbildning du läser spelar inte heller någon roll. Är du intresserad av att engagera dig vid sidan av dina studier och vara med i vårt härliga crew? Släng iväg ett mail till chefredaktor@losnummer.se.

Digitalt eller papper? Vi väljer digitalt!

Allt fler läser sina nyheter på webben. I en undersökning som Lösnummer genomförde 2015 visade det sig hela 66% av våra läsare föredrar att läsa nyheter på nätet medan 28% hellre läser papperstidningar. I skenet av detta blev webben den självklara vägen framåt för Lösnummer. Vi är otroligt stolta över den webbtidning vi lanserade i februari 2016. Här kan du hitta allt från intressanta studentrelaterade reportage till nyheter från universitetsvärlden, krönikor och vimmelbilder från fredagens fest på Kårhuset.

Vi granskar våra uppdragsgivare

”Tidningen skall vara religiöst, fackligt och partipolitiskt obunden samt arbeta självständigt och oberoende av fullmäktige, kårstyrelse, sektionsstyrelser och andra organ inom studentkåren.”

I detta utdrag ur Lösnummers redaktionella policy beskrivs hur vi förhåller oss till Örebro studentkår. Lösnummer är en del av Örebro studentkår som också är med och finansierar tidningens verksamhet, samtidigt är det vårt uppdrag att opartiskt granska dem. Det är ett uppdrag vi tar på stort allvar och ser som vårt bidrag till en demokratisk studentkår för alla.

 

Podcasten ”Studentliv – av Lösnummer”


I december 2016 drog vi igång Lösnummers alldeles egna podcast! Har du frågor eller tips till podcasten är du välkommen att maila till podcast@losnummer.se!