Om Lösnummer


Lösnummer är Örebro studentkårs fristående tidning och grundades 1966. Vårt mål är att erbjuda Örebrostudenterna studentlivets självklara nyhets- och nöjesplattform.

En redaktion av ideella eldsjälar

Lösnummer är en tidning för studenter och för oss är det självklart att den också drivs av studenter. Förutom chefredaktören som är heltidsarvoderad inom studentkåren samt vice chefredaktör som är arvoderad på deltid, är det ideellt engagerade studenter som skriver, fotar, illustrerar och producerar allt innehåll i webbtidningen, webb-TV:n och i våra sociala medier.

Är du intresserad av att skapa Sveriges mest innovativa studenttidning med oss? Förutom en fantastisk gemenskap och ett utrymme för kreativitet får du möjligheten att utvecklas inom exempelvis journalistik, fotografi, PR och medieproduktion. Dessutom ger engagemang hos oss meriterande erfarenhet inför arbetslivet! Hur mycket förkunskaper du har eller vilken utbildning du läser spelar ingen roll – det krävs bara vilja och engagemang.

Sök till vår redaktion genom att maila vice@losnummer.se. Vi ser fram emot att höra från dig!

Digitalt eller papper? Vi väljer digitalt!

Allt fler läser sina nyheter på webben. I en undersökning som Lösnummer genomförde 2015 visade det sig hela 66% av våra läsare föredrar att läsa nyheter på nätet medan 28% hellre läser papperstidningar. I skenet av detta blev webben den självklara vägen framåt för Lösnummer. Vi är otroligt stolta över den webbtidning vi lanserade i februari 2016. Här kan du hitta allt från intressanta studentrelaterade reportage till nyheter från universitetsvärlden, krönikor och vimmelbilder från fredagens fest på Kårhuset.

Vi granskar våra uppdragsgivare

”Tidningen skall vara religiöst, fackligt och partipolitiskt obunden samt arbeta självständigt och oberoende av fullmäktige, kårstyrelse, sektionsstyrelser och andra organ inom studentkåren.”

I detta utdrag ur Lösnummers redaktionella policy beskrivs hur vi förhåller oss till Örebro studentkår. Lösnummer är en del av Örebro studentkår som också är med och finansierar tidningens verksamhet. Samtidigt är det vårt uppdrag att opartiskt granska dem. Det är ett uppdrag vi tar på stort allvar och ser som vårt bidrag till en demokratisk studentkår för alla.