Lösnummers gymguide för studenter

15 april, 2016, 16:17 Mat & hälsa Lämna en kommentar

Pris, tid, plats och utbud är ofta avgörande faktorer när du letar efter den perfekta träningsanläggningen. Men hur vet du egentligen vilket gym som får ditt hjärta att klappa mest? Det finns äntligen ett svar! Spana in gymguiden för studenter och ta reda på var din svettiga resa börjar!

Fitness24Seven Fitness24seven

Ett enkelt gym för dig som vill vara oberoende av öppettider.

På Fitness24seven kan du träna när som helst på dygnet. Här finner du fria vikter och kompletta styrke- och konditionsavdelningar med moderna maskiner. Konditionsdelen är utrustad med TV och för det goda välbefinnandets skull lägger man stor vikt vid att ha ljusa och öppna anläggningar. För tjejer som vill träna avskilt finns en gymdel endast för er.

Är du musikintresserad och vill ladda upp med nya melodier ska du bege dig till Fitness24seven i centrum. Där kan du lyssna på den senaste träningsmusiken via gymmets egen radiokanal. Personlig träning erbjuds och det finns försäljning av tidningar, drycker och kosttillskott.

 Friskisochsvettis Friskis & Svettis

För dig som söker varierad träning och vill sätta ribban själv

Friskis & Svettis erbjuder både gym och gruppträning för nybörjare, vältränade, unga och gamla. Anläggningarna består av stora lokaler med styrke- och konditionsmaskiner, fria vikter och gruppträningssalar. Det erbjuds totalt 150 gruppträningspass i veckan fördelat på tre anläggningar i Örebro. Du kan välja mellan yoga, mindfulness, jympa, dans, step, skivstång, box, cirkelgym, spinning, HIT (High Intensive Training) och mycket mer.

Friskis & Svettis erbjuder personlig träning. Bastu finns på samtliga anläggningar och ett litet utbud av dryck och hälsokost finns till försäljning.

Medlemsförmåner: Rabatt hos Intersport (15 %), Apoteket (15 %) och Norra cykel (10 %).

Actic Actic

För dig som vill kombinera träningen på ditt sätt

Hos Actic finner du stora och fräscha träningsytor. Det finns en styrkeavdelning med moderna maskiner och fria vikter samt en konditionsavdelning som är utrustad med TV. I gruppträningsväg finns ett brett utbud av 55-minuterspass i bland annat spinning, box, zumba, step, piloxing och cirkelträning. Du kan även välja ett 30-minuterspass i core, tabata, leg works och dynamic flex.

Actic erbjuder massage, simning, personlig träning, hälsorådgivning och solarium. Utbudet kan dock skifta beroende på anläggning. Mindre försäljning av hälsokost finns. Medlemmar kan beställa träningskläder och redskap från Actics egen webbshop.

öufÖrebro Universitets Idrottsförening

För dig som gillar bollsport och konditionsträning med spännande teknologi

ÖUIF erbjuder bollsporter i olika former och håller träningspass i basket, badminton, fotboll, innebandy och volleyboll. Det erbjuds även gruppträning i bodybalance, cirkelfys, indoor bootcamp, russian cirkle, tabata och utomhusträning. Gymmet består av tre salar med styrkemaskiner och fria vikter.

Unikt för ÖUIF är att det finns webbaserade konditionsmaskiner med inbyggda skärmar från Preva. Maskinen känner igen dig vid inloggning och via appen Preva kan du dokumentera din träning och dina specifika mål. En fördel med ÖUIF är att det är beläget på campus vilket är perfekt om du vill träna i anslutning till dina studier. Personlig träning erbjuds.

Medlemsförmåner: Välkomstrabatt 20% på årskort för nystudenter. Rabatt för kårmedlemmar. Personlig träning 15%.


orebro-kraftsportklubb-310 Örebro kraftsportklubb

För dig som gillar fria vikter och vill maxa din träning

ÖKK’s gymanläggning utstrålar träning på en seriös nivå och är utrustad med nya, fräscha styrke- och konditionsmaskiner. Här tränar Örebros egna elitidrottslag i hockey, amerikansk fotboll och volleyboll m.fl. Det erbjuds ett riktigt bra utbud av träningsredskap och fria vikter, så om styrketräning är din grej går det ingen nöd på dig, ÖKK har över hela 10,5 ton i viktskivor!

För den som saknar lagkänslan och vill träna tillsammans med andra erbjuds Ullmaxpassen. De består av allträning i olika teman som bootcamp, cirkelträning, kampsport, boxning och medicinbollpass. Passen är tuffa men går att anpassa efter egen förmåga. Solarium, personlig träning, kostrådgivning, coachning och mätningar erbjuds.

Gustavsvik Gustavsvik

För dig som vill kombinera träning med simning, äventyr och relax

Gustavsviks gymanläggning har nyligen byggts ut till dubbel storlek och har moderna cirkelträningsmaskiner för både kondition och styrka, samt fria vikter. Här kan du delta i spinningpass cirka 8 gånger i veckan i en helt nyrenoverad cykelsal. Personlig träning kan erbjudas och en nyhet är gruppträningspass i den så kallade ”Tuff stuff-buren”.

Gymmet är ett utmärkt komplement för dig med intresse för simning. Träningskortet ger nämligen fri entré till simhallen och tillgång till anläggningens 50 meter långa bassäng. Utöver gym, spinning och simning inkluderar gymkortet entré till relaxen där det finns möjlighet till avslappning, massage och plockmat. Söker du spänning kan du besöka äventyrsbadet och ta några åk i Örebros bästa vattenrutschbanor. Och du har tillgång till utegym.

Medlemsförmån: 50% Backahallen

Lifestylefitness Lifestyle fitness Örebro

För dig som söker riktigt bra personlig träning

Lifestyle fitness är ett stort välutrustat gym med konditionsavdelning, funktionell träning och styrketräning. Det erbjuds ett brett utbud av gruppträning och de passar alla nivåer; exempel är spinning, GRIT, tabata, BodyPump, BodyCombat, BodyBalance och queenax.

Lifestyle fitness lägger stor vikt på att ge bra service när det kommer till personlig träning och kostrådgivning. Här finns sju personliga tränare med olika inriktningar som utses efter dina önskemål. Anläggningen ligger en liten bit från centrum men det går helt klart att ta sig dit med buss eller cykel. Försäljning av mellanmål, sallader, kosttillskott och fika finns.


Fotograf: Ebba Elfstrand

Lösnummer tipsar: Korten som ger dig grymma rabatter i Restaurang Forum och Café Prego

24 april, 2019, 12:11 Mat & hälsa, Maxa studierna, Studentekonomi, Universitetet Lämna en kommentar

Det finns två studentkort som ger dig studentrabatter i Restaurang Forum (Forumhuset) och Café Prego (Musikhögskolan). Nedan berättar vi mer om…


Guide: Dags att upptäcka Örebrew

23 november, 2018, 10:05 Händer i Örebro, Krönika, Mat & hälsa Lämna en kommentar

Nu när mörkret börjat falla kanske det är dags att bryta vardagen där man pendlar mellan universitetet (Kårhuset), hem och…


Pasta La Vista erbjuder studentrabatt inför låning

26 april, 2018, 10:49 Händer i Örebro, Mat & hälsa, Maxa studierna Lämna en kommentar

Pengarna tenderar att sina för studenterna veckan innan låning, vilket är något som Pasta La Vista har förstått. Varje månad…


#SJUKTVANLIGT: Örebro studentkår bjuder in till temavecka om psykisk ohälsa

12 april, 2018, 11:53 Evenemang, Händer i Örebro, Mat & hälsa, Maxa studierna, Örebro studentkår Lämna en kommentar

Nästa vecka är det dags för den sjukt viktiga temaveckan #Sjuktvanligt tillägnad ämnet psykisk ohälsa – ett växande samhällsproblem som…


KRYDDA TILL VINTERN!

28 februari, 2018, 11:08 Mat & hälsa, Psykologi Lämna en kommentar

Kylan har slagit till ordentligt i veckan och vi vill helst hålla oss inne. Det finns knappast någonting mysigare än…


Lösnummer testar: Semlor

13 februari, 2018, 14:00 Lösnummer testar, Mat & hälsa Lämna en kommentar

Lösnummers reportrar har inför fettisdagen testat olika semlor runt om i Örebro. Testpatrullen, som de kallar sig för dagen, ger…


Vissa semlor gör sig bäst i flödet

12 februari, 2018, 16:00 Mat & hälsa, Trend Lämna en kommentar

Ordet semla kommer ursprungligen från latinets Simila, och betyder mjöl. Den historiska grunden är ett fastlagsbröd som successivt har utvecklats…


Recept: Sista minuten-julgotterier – Cake Pops

23 december, 2017, 20:06 Mat & hälsa Lämna en kommentar

Är du precis som jag och har tröttnat på den traditionella pepparkakan? Här kommer ett superenkelt recept som du kan…


World Vegan Month – November 2017

30 oktober, 2017, 15:39 Mat & hälsa Lämna en kommentar

Visste du att november är World Vegan Month? The Vegan Society startade rörelsen 1994 för att rikta ljus på skillnaderna mellan…


Run of Hope med GIH: Stega framåt i kampen mot barncancer

2 oktober, 2017, 15:42 Evenemang, Händer i Örebro, Mat & hälsa Lämna en kommentar

På lördag den 7 oktober anordnas Run of Hope – ett löpevenemang med syfte att samla in pengar till forskningen om barncancer. Evenemanget…