London till Paris på två hjul och tre dagar

26 maj, 2015, 16:17 Resa Lämna en kommentar

Under sista veckan i juni ska Delila Kadric cykla från London till Paris till förmån för välgörenhet. De pengar Delila samlar in under London to Paris bike ride går oavkortat till Barncancerfonden och cyklingen beräknas ta tre till fyra dagar.

Det är en solig dag när jag möter upp Delila som sprudlar av glädje från första stund. Hon berättar att idéen till att samla in pengar till välgörenhet väcktes under en resa till just London. Med en fast beslutsamhet var det nu hennes tur att engagera sig för andra. Efter att ha googlat lite hittade Delila en organisation som tidigare cyklat för välgörenhet och initiativet, som hon valt kalla London to Paris bike ride, startades. Genom organisationen har hon kommit i kontakt med två engelsmän som nu har bestämt att de tre ska starta resan tillsammans.
– Vi är inte säkra på om vi kommer cykla hela vägen tillsammans, men tanken är att cykla 10 mil om dagen för att man ska orka alla dagar, berättar Delila.

Lång sträcka i flera etapper
Den totala sträckan att cykla blir mellan 300 till 400 km. Valet av transportmedel stod mellan cykel eller inlines men Delila beslutade sig för cykeln eftersom det hade genomförts tidigare vilket, enligt henne, gör det till ett tryggare alternativ. Att klara av cyklingen tror Delila blir den största utmaningen under resan. Däremot tror Delila att utmaningen blir något lättare att övervinna med den plan som lagts upp för cykelsträckan.

Inte rädd men motivationen ökar
Delila har ett tält med sig på resan som ska användas av Delila trots att killarna hon tar följe med kommer bo på hotell utefter vägen.
– Det blir ganska mycket pengar som jag sparar genom att bo i tält och då kan jag donera de också, det har varit viktigt för mig, berättar Delila.

Delila förklarar att hon aldrig varit speciellt rädd av sig själv och inte hade varit något problem att göra resan själv även om hon uppskattar att få sällskap. Framförallt tror hon att det kommer behövas peppning och uppmuntran, eftersom det kan vara svårt att hitta motivationen ensam.

Hjälp andra och donera pengar
Intresset för att hjälpa andra människor har alltid funnits hos Delila. Tidigare har hon varit ideellt engagerad i flera föreningar, nu senast som verksamhetsledare i Röda korset i Örebro.
– Vet inte vad engagemanget grundar sig på men det har alltid funnits hos mig så länge som jag kan minnas, berättar Delila.

Cykelutmaningen lockar för att det är något annorlunda men är något som hon velat göra länge. Målet med hela projektet är att samla in så mycket pengar som det någonsin är möjligt. Det kommer vara möjligt att donera pengar via en webbsida. Delila är tydlig med att även det minsta lilla räknas, bara genom att sprida ordet vidare kommer fler och fler nås.

Kort om:
Namn: Delila Kadric
Ålder: 20 år
Kommer från: Kalmar
Studerar: Kriminologi
Aktuell med: Cykla från London till Paris för välgörenhet

Krönika – Sofia Lund: ”Tack till Lösnummer”

30 januari, 2020, 12:09 Maxa studierna, Resa, Universitetet Lämna en kommentar

Väskorna är packade och det är inte utan separationsångest jag lämnar allt det här bakom mig. Min tid på Örebro…


Reportage: Utbytesstudier i oroliga Hongkong

22 november, 2019, 11:48 Maxa studierna, Reportage, Resa, Universitetet Lämna en kommentar

Under sensommaren och hösten har det rapporterats mycket i media från situationen i Hongkong. Skildringarna har varit många kring demonstrationer…


Tema utlandsstudier: Tre anledningar till att plugga utomlands

22 oktober, 2019, 09:26 Efter studierna, Maxa studierna, Resa, Universitetet, Lämna en kommentar

Sara är alumn från det systemvetenskapliga programmet och var på utbytesstudier i Marseille i Frankrike under sina studier. Eftersom det…


KRÖNIKA – Malin Karlsson: ”På en plats där du känner dig allt annat än hemma”

17 april, 2019, 12:30 Krönika, Maxa studierna, Resa Lämna en kommentar

Mitt namn är Malin, jag är 23 år och läser sista terminen på programmet Medier, kommunikation och PR vid Örebro…


5 Reasons why you should travel alone

22 mars, 2019, 11:27 International, Maxa studierna, Resa Lämna en kommentar

Excitement, fear and nervousness. These feelings took place inside me when I decided to travel on my own for the first…


Stipendie till Örebrostudent: Din chans till ett års studier i New York?

1 oktober, 2018, 12:10 Maxa studierna, Resa, Universitetet Lämna en kommentar

Nu kommer chansen för just dig att få plugga i New York City! Är det allt du någonsin drömt om?…


Från ”Kust till kust”

8 juni, 2017, 15:08 Föreningsliv, Resa Lämna en kommentar

Vid 15.00 en söndagseftermiddag hoppar jag upp på min cykel och cyklar den dryga kilometern till campus USÖ. Där möter jag…


Snart är det dags för årets plugga-utomlands-mässa

30 september, 2015, 15:24 Resa, Universitetet Lämna en kommentar

Den 6 oktober mellan klockan 11-13 är det dags för plugga-utomlands-mässa. Mässan kommer hålla till i Forumhusets foajé och alla…


London till Paris på två hjul och tre dagar

26 maj, 2015, 16:17 Resa Lämna en kommentar

Under sista veckan i juni ska Delila Kadric cykla från London till Paris till förmån för välgörenhet. De pengar Delila samlar…


Examensarbetet sker i Kenya hos massajerna

18 februari, 2015, 14:11 Intervju, Resa, Universitetet Lämna en kommentar

Under åtta veckor väntar en ny verklighet i Kenya för Anna Jerlström och Malin Johansson när könsstympning ska studeras. Fokus…