Korplaget med no fear

9 mars, 2016, 16:14 Föreningsliv Lämna en kommentar

”Jag har tänkt på en sak, vore det inte kul att…?”
Många känner nog igen sig i att ha tänkt eller sagt samma sak någon gång. Den där idén som har snurrar runt i huvudet ett tag men inte blivit något mer än så. Idén om att styra upp något, skapa ett sammanhang, förverkliga tanken som legat och grott. För många slutar det nog just där också. Med en idé. För Sandra Nesset, Sandra Blomqvist och Lina Ohlsson slutade idén med ett nystartat korplag för tjejer med träningar, matcher, sponsrade tröjor och ett stort intresse utifrån.

Idén om att starta laget NoFear FC började med en längtan efter en social aktivitet och gemenskap att samlas kring, att spela fotboll för att det är roligt utan prestige och krav. En oktoberkväll i höstas bestämde sig Sandra, Sandra och Lina för att ta tag i saken och höra om det fanns fler studenter som kände samma sak. Ett Facebookinlägg senare var de övertygade.
– Min telefon svämmade över av meddelanden den kvällen. Jag tror det var nästan 60 tjejer som hörde av sig och var sugna att vara med, säger Sandra Nesset.
Sandra Nesset, som är en av initiativtagarna till laget, berättar att de fick otroligt bra respons redan från första början vilket har drivit dem att fortsätta arbeta och lägga ner tid på laget.
– På första upptaktsmötet kom jag ihåg jag att tänkte ”Oj vad mycket folk, hur ska vi få plats med alla?”.

Mansdominerad sport – även i korpen.
Även om intresset från spelare fanns där var det inte helt oproblematiskt att anmäla ett tjejlag till korpserien. Efter att laget skickat in anmälan fick Sandra Nesset ett samtal från Korpen Örebro.
– Ansvarig från Korpens kansli ringde och berättade att det bara var killar med i serien och undrade om vi verkligen skulle vara med. Ungefär som att säga att vi inte borde spela korpen för att det är för tufft.
Efter att anmälan tillslut gått igenom började även första matchen lite tråkigt för NoFear.
– Första matchen började med att motståndarna skrattade åt oss på uppvärmningen. Fem minuter in matchen hade vi gjort två mål, då skrattade de inte så mycket längre.
Stödet från läktaren har det dock inte varit något fel på. Lina Ohlsson berättar att deras eminenta hejarklack ofta är på plats när det är match.
– Vi brukar ha världens hejarklack! Det är trumma, tuta och banderoll!

Sponsorer hjälpte laget
Idag kör NoFear öppna träningar varje vecka för alla som vill vara med. Just nu har laget totalt 40 spelare som är med i träningsgruppen varav 25 av dem har matchlicens. Men det räcker inte bara med spelare för att driva ett fotbollslag. Matchtröjor, västar, bollar och en anmälningsavgift behövs också för att allt ska fungera.
– Eftersom det var så många som ville vara med ville vi göra det helt kostnadsfritt för alla spelare. Därför la vi mycket tid på att jaga sponsorer som kunde hjälpa oss med allt material och anmälningsavgiften, berättar Sandra Blomqvist.
Det slutade med att laget fick allt material sponsrat, nästan.
– Vi har köpt målvaktshandskar själva, det blev 5 kronor var. Det är det enda, berättar Sandra och skrattar.

Träningar varje vecka
Att det är bra stämning i och runt laget råder det inga tvivel om. Lina Ohlsson menar att de jobbar mycket på att alla ska känna sig trygga och inkluderande.
– Jag har inte ens spelat fotboll förut men är ändå med och driver laget. Alla tjejer som vill vara med ska få komma och nu till våren vill vi såklart också få med oss de nya studenterna som precis börjat plugga, säger Lina.
När inomhussäsongen nu går mot sitt slut satsar laget på vara med i utomhusspelet som drar igång till våren. Sandra Nesset berättar om framtidsplanerna:
– Just nu jobbar vi på att få till lite bättre tider så att ännu fler kan vara med. Tanken är att vi ska vara med i korpserien utomhus nu till våren och hoppas att så många som möjligt vill hänga med på vår resa, både på och utanför plan.

Dela artikeln:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

LÖSNUMMER TESTAR: Jobba på Timebeer

22 maj, 2019, 12:32 Föreningsliv, Lösnummer testar, Maxa studierna, Örebro studentkår, Universitetet Lämna en kommentar

Konceptet Timebeer är lika enkelt som genialt – en öl eller cider kostar lika mycket som klockan. Vid öppning kl….


NOTIS: Utrikespolitiska Föreningen bjuder in till föreläsning med Sveriges EU-minister

6 maj, 2019, 12:39 Evenemang, Föreningsliv, Universitetet Lämna en kommentar

Den 14 maj bjuder Utrikespolitiska Föreningen vid Örebro universitet in till en högaktuell föreläsning med EU-minister, Hans Dahlgren (S), inför…


KÅRVAL 2019: Valdagen är här!

17 april, 2019, 17:05 Föreningsliv, Maxa studierna, Örebro studentkår Lämna en kommentar

Kårvalet 2019 lider mot sitt slut och valdagen är kommen. Idag väljer fullmäktige in nästa verksamhetsårs heltidsarvoderade, centrala studentrepresentanter och…


Reportage: Alkohol – en del av studentlivet?

10 april, 2019, 11:45 Föreningsliv, Örebro studentkår, Universitetet Lämna en kommentar

I början av mars rapporterade nyhetsmedier om alkoholkonsumtion bland Örebrostudenter. Efter att ha läst detta valde jag att bege mig till studentkårens kansli…


Webb-TV: Lösnummer besöker SMASK

28 mars, 2019, 12:20 Evenemang, Föreningsliv, Händer i Örebro, Kultur, Universitetet Lämna en kommentar

Den 30 mars äger Örebros deltävling av SMASK (Sveriges Musikakademikers Sång Kåntest) rum, och det är klockan 19.00 i aula…


KÅRVAL 2019: Vice ordförande med studiesocialt ansvar

21 februari, 2019, 13:54 Föreningsliv, Maxa studierna, Örebro studentkår Lämna en kommentar

Nomineringsperioden för de heltidsarvoderade posterna inom Örebro studentkår är igång. Lösnummer har kontaktat de nuvarande heltidsarvoderade för att höra hur de…


Krönika – Nicole Palm: “Det är under introduktionen man lever”

1 februari, 2019, 12:27 Föreningsliv, Krönika, Örebro studentkår, Uteliv Lämna en kommentar

Jag tvekade verkligen inför introduktionen och visste inte ens om jag skulle våga gå dit, trots att jag så gärna…


Christopher Dolck hänför Lösnummer med magi

28 januari, 2019, 11:08 Föreningsliv, Kultur, Örebro studentkår, Universitetet Lämna en kommentar

Den artonde december gästades Lösnummer av Örebro universitets egna magiker, Christopher Dolck. Under en dryg timme förvirrades vi av det…


Joel Hessel: “Hantera klimatkrisen för den kris det är”

22 januari, 2019, 11:35 Föreningsliv, Händer i Örebro, Studentekonomi Lämna en kommentar

Greta Thunberg har sedan augusti förra året varit en inspiration för klimatkämpar, inte bara i Sverige utan runt om i…


Säg hej till Nicole – vår nya vice chefredaktör!

18 januari, 2019, 12:29 Föreningsliv, Maxa studierna Lämna en kommentar

Till vårterminen 2019 har Lösnummer fått en ny vice chefredaktör, Nicole Palm! Vem är Nicole? En otroligt glad tjej på…Instagram