KÅRVALET 2023- TRÄFFA KANDIDATERNA

31 mars, 2023, 15:26 Intervju, Örebro studentkår Lämna en kommentar

Valet av förtroendevalda inom Örebro studentkår närmar sig med stormsteg. Om knappa tre veckor kommer vi veta vilka som blivit invalda till de ärofyllda uppdragen, men redan i onsdags fick de som var på plats i kårhuset under hearingen chans att träffa de som kandiderar till heltidsarvoderade poster. Missade du det? Här kommer en presentation av de fyra som kandiderar till posterna ordförande, vice ordförande med studiesocialt ansvar och chefredaktör för Lösnummer. Vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar och den nya posten som vice ordförande med näringslivsansvar står fortfarande utan sökande. 

Ordförande

Sofia Holm

Ålder: 28 år

Hemort: Göteborg

Program: Musik, kultur och Medier, men ska börja Filmprogrammet när jag börjar studera igen

Intressen: Göra musik, måla, laga mat och vara ute i naturen

Varför söker du till ordförande för Örebro studentkår?

Jag har under det senaste året suttit som vice ordförande med studiesocialt ansvar. Året har gjort att jag lärt mig mycket om mig själv, men även om organisationen och universitetet. Detta år har gjort att jag blivit intresserad av just rollen som ordförande. Jag tror att rollen skulle göra att jag växte som person och tror att det är något jag skulle kunna axla på ett bra sätt.

Vad tror du att du kan tillföra Örebro studentkår?

Jag tror att jag skulle kunna tillföra ett empatiskt, öppet ledarskap och perspektiv. Dessutom hoppas jag kunna föra med mig den kompetens jag samlat på mig under året för att hitta både nya lösningar på de problem som uppkommer/uppmärksammas och för att bibehålla den kurs som organisationen redan har.

Sofia Holm

Vice ordförande med studiesocialt ansvar

Jakob Hagström

Ålder: 28 år

Hemort: Örebro

Program: Offentlig förvaltning och ledning

Intressen: Politik och samhälle, sport och inte minst schack

Varför söker du till vice ordförande med studiesocialt ansvar för Örebro studentkår?

Jag söker posten som vice ordförande med studiesocialt ansvar för att jag vill vara en del av arbetet för att alla studenter vid Örebro universitet ska få en så bra studietid som möjligt. Rollen som vice ordförande innefattar en rad olika uppdrag och det finns goda möjligheter att på olika sätt förbättra studietiden för studenterna, något som för mig känns otroligt viktigt.

Vad tror du att du kan tillföra Örebro studentkår?

Jag kan tillföra ett stort engagemang i många viktiga frågor. Vare sig det rör sig om studiesociala aktiviteter, akutboende, frågor rörande kollektivtrafiken eller något helt annat så kommer jag att göra mitt allra bästa för att representera samtliga studenter vid Örebro universitet. Vidare kan jag tillföra ett tydligt ledarskap och ett gott samarbete mellan Örebro studentkår och olika aktörer på och utanför universitetet.

Jakob Hagström

Viktor Breström

Ålder: 22 år

Hemort: Norsholm

Program: Kulinarisk kock och måltidskreatör

Intressen: Matlagning, sport, serier och brädspel

Varför söker du till vice ordförande med studiesocialt ansvar för Örebro studentkår?

Jag söker denna post som vice studiesoc för att ge tillbaka lite av allt gott som Örebrostudentkår har gett mig. Att vara en engagerad medlem inom ÖS har varit helt fantastiskt och jag uppmuntrar alla att engagera sig. Nu vill jag ge mitt engagemang en ny nivå för att skapa en fantastisk studiesocial miljö för alla medlemmar. Jag har suttit i FUM 1 år som vice ordförande i Grythyttan samt i Kårstyrelsen i 1,5år vilket gör att känner att detta är nästa steg i min resa inom Örebro studentkår.

Vad tror du att du kan tillföra Örebro studentkår?

Jag hoppas att jag kan använda mina kunskaper om gemenskapen i Hyttan för att ökagemenskapen hos medlemmarna för hela Örebro studentkår. Jag hoppas att en Student i Örebro kan känna sig lika välkommen som jag gjorde när jag började plugga på Örebro universitet. Att inte komma från en av de Örebro centrerade sektionerna ser jag som en fördel och en nackdel. Jag ser det som en fördel då jag kan komma med nya fräscha ögon inom

organisationen, det är en nackdel då jag inte har 100% koll på hur allt funkar i Örebro. Men vem i Örebro har 100% koll på Hyttan?

Viktor Breström

Chefredaktör för Lösnummer

Fanny Huss

Ålder: 23 år

Hemort: Stockholm

Program: Jag tog min kandidatexamen i medier, kommunikation- och PR förra våren. De senaste två terminerna har jag läst kurser inom retorik.

Intressen: Utöver att umgås med vänner, rita och måla! Jag gillar att uttrycka mig kreativt. Jag skulle säga att det är ett sätt för mig att bli mer avslappnad.

Varför söker du till chefredaktör för Lösnummer?

I och med att jag studerat medier, kommunikation- och PR känner jag att jag har de förkunskaper som krävs för att ta sig an rollen som chefredaktör. Jag har dels erfarenhet av att skriva artiklar och dels erfarenhet av samtliga Adobe-program. Det som rollen erbjuder är även något jag personligen finner intressant och roligt, vilket jag värderar högt.

Vad tror du att du kan tillföra Lösnummer?

Eftersom jag varit student sedan 2019 känner jag att jag har bra koll på Örebro universitets olika sektioner och verksamheter. Det viktiga för mig är att bland annat att publicera ”roligt” innehåll om studentlivet, men också innehåll som generellt kan gynna studenter i vardagen.

Fanny Huss

Vera Henriksson

Skribent & fotograf

VARFÖR STÅR ÖREBRO STUDENTKÅR FORTFARANDE UTAN ORDFÖRANDE- FUM LEDAMÖTERNA SVARAR

31 maj, 2023, 16:01 Intervju Lämna en kommentar

Tom ordförandepost, osäker framtid och få svar. I dagsläget är det verkligheten för Örebro studentkår. Under kårvalet i april röstade…


Lösnummer tar pulsen på kårsektionerna: Runddans+Sing-along bio

25 maj, 2023, 09:49 Intervju Lämna en kommentar

Under måndagen den 22 maj kunde man dansa runddans och delta på Qulturas sing-along bio. Det blev en kväll med…


BRISTANDE ENGAGEMANG PÅ KÅRHUSET- VAD SÄGER TEAMSANSVARIGE?

23 maj, 2023, 10:00 Intervju Lämna en kommentar

“Bara timmar kvar till öppning, DU BEHÖVS!” En text som allt oftare dykt upp på kårhusets Instagramkonto under terminen som…


Skådespelarens tips till filmstudenter – “Det gäller att kunna ta ett nej och vara hårdhudad”

11 maj, 2023, 15:40 Intervju Lämna en kommentar

Nalle Puh är nog inget folk förknippar med varken blodstänkta väggar eller lemlästadekroppar, trots det har slasherfilmen Winnie-the-Pooh: Blood and…


Tidigare studenten om livet i Grythyttan: ”Vi har allt, och viktigast av allt så har vi varandra”  

9 maj, 2023, 14:36 Intervju Lämna en kommentar

Örebro universitet är stort med flera olika campusområden. Ett av dessa ligger en bra bit utanför staden och övriga delar…


LÖSNUMMER TAR PULSEN: VALBORG

5 maj, 2023, 14:02 Intervju Lämna en kommentar

Är du taggad på fredagsklubben på kårhuset ikväll? Så här lät det förra veckan bland studenterna som var ute under…


FUM 4 RAPPORT & KÅRVAL 2023

28 april, 2023, 11:00 Örebro studentkår Lämna en kommentar

Den 18:e april var det dags för verksamhetsårets fjärde och sista fullmäktigemöte. Mötet tog plats i rättegångssalen i Teknikhuset på…


Lösnummer tar pulsen på kårsektionerna: Spökbollsturnering

27 april, 2023, 10:00 Intervju Lämna en kommentar

Tisdagen 18:e april anordnade kårsektionen Teknat sin alldeles egna spökbollsturnering på universitetet. Det blev ett fartfyllt event med mycket glädje…


NOTIS: STUDENTKÅREN STÅR UTAN ORDFÖRANDE-TROTS SÖKANDE

20 april, 2023, 17:02 Örebro studentkår, Lämna en kommentar

Under gårdagen den 19:e april var det dags för Örebro studentkårs årliga Kårval. I salen L1 på campus Almby samlas…


SYNTAX & ESN CHESS CLUB ANORDNAR SCHACKTURNERING

6 april, 2023, 11:27 Intervju Lämna en kommentar

Lördagen den första april arrangerade Syntax och ESN Chess Club en schackturnering på Örebro kårhus. Både tävlande och åskådare kunde…