Hemma hos – Linda Honnér

15 maj, 2017, 11:58 Boende, Trend Lämna en kommentar

För att kunna nyttja ett litet rum till max behöver man lägga fokus på planeringen. Linda Honnér bor i ett korridorsrum på 19 kvadratmeter på Tybblegatan och har med hjälp av förvaring, färg och detaljer skapat ett luftigt hem utan behovet av en generös planlösning. Nu studerar Linda fjärde terminen på filmprogrammet och fasar för den dagen hon ska flytta från sitt korridorsrum.
– Jag har gjort eller fixat möblerna själv för att det är ett stort intresse jag har. Det är billigare och det blir personligt, säger Linda.

Tryck på bilderna för att förstora.

När dörren öppnas in till Lindas korridorsrum möts du av ett litet vitt kapprum med benvita garderobsdörrar och luckor som möter ett ljust trägolv. Rakt fram är en dörr som leder till sovrummet och till höger om kapprummet ligger badrummet. Med ett kliv rakt över den andra dörrkarmen lämnas kapprummet bakom en och in fortsätter du till Lindas arbetsstudio, vardagsrum och sovrum, allt detta i ett och samma rum. Väggarna är vita som lyser upp i kontrast med det svartmelerade linoleumgolvet.

Arbetsstudion går längs rummets vänstra vägg. Linda har placerat två träbokhyllor, som hon vitlaserat, i varsitt hörn längs väggen. Utrymmet emellan hyllorna fylls ut med ett vitt manuellt höj- och sänkbart skrivbord. Valet av arbetsstudions möbler är utifrån deras multifunktionella möjligheter och effekt.

– Hyllorna valde jag för de är så personliga, utöver att jag vitlaserade hyllorna så tycker jag att det automatiskt blir ens egen design utifrån hur man justerar hyllornas olika plan. Genom att variera dem kunde jag enkelt skapa en luftigare känsla, säger Linda.

I båda bokhyllorna pryds de nedersta hyllorna med gråa och vita lådor i olika former och storlekar. Lådorna använder Linda inte bara som en stilren finish till hyllornas utseende utan har dem även för att möjliggöra till mer förvaring. När utrymmen blir begränsade för förvaringslösningar, är det lätt att man kastar ner allt som går i den förvaring som finns.

– Jag försöker att skapa förvaring i hemmets alla olika hörn samtidigt som jag utsmyckar det, förklarar Linda.

Utöver förvaring är Lindas val av detalj och färg i lägenheten en enorm bidragande faktor till den rymliga känslan.

– En i min klass har exakt samma planlösning och storlek som jag, när han kom hem till mig stod han oförstående och sa: ”Hur kan ditt rum kännas så mycket större än mitt?”, berättar Linda.

Färgskalan som går i lägenheten är vitt, grått och grönt. Grundfärgen genom hela lägenheten är en gammaldags vit för att skapa ett mjukare ljus och göra rummet luftigare. I rummets mitt bryts de mjuka vita tonerna med ett mörkt soffbord av ek. I badrummet fanns, när Linda flyttade in, ett badrumsskåp.

– Jag ville förlänga det på något sätt med öppna hyllor. Jag hittade ett avlastningsbord i ek för hundra kronor, köpte tre stycken och målade dem vita. Två av dem har jag ställt på varandra under badrumsskåpet och ett av dem har jag som sängbord, berättar Linda.

Innan Linda köpte sin soffa av en annan student i Örebro hade hon en uppblåsbar tjock luftmadrass som soffa, med vitt överdrag och kuddar, vilket hon tyckte funkade jättebra som en tillfällig lösning.

Skribent: Maxine Wearing

EFTER INBROTT I STUDENTLÄGENHETEN: ”JAG TROR INTE ATT JAG NÅGONSIN KOMMER MÅ BRA DÄR IGEN”

5 april, 2022, 10:35 Boende, Intervju, Reportage, Lämna en kommentar

Den 23e februari 2022 fylldes facebookgruppen ”Vi på Tybblegatan” med orosfyllda och upprörda inlägg. Under natten hade någon eller några obehöriga…


Allt lättare att skaffa studentbostad – men inte i Örebro

24 augusti, 2020, 09:58 Boende, Örebro studentkår, Lämna en kommentar

Idag släpptes Sveriges förenade studentkårers årliga bostadsrapport som ger en överblick över bostadssituationen i studentstäderna. Rapporten uppger att det totalt…


A quick guide of second-hand shops in Örebro

18 november, 2019, 12:47 International, Studentekonomi, Trend Lämna en kommentar

As a thrifting fan, I was amazed of the number of second-hand shops in Örebro – and Sweden in general….


Partierna om studentfrågor inför stundande valet

5 september, 2018, 20:14 Boende, Efter studierna, Evenemang, Händer i Örebro, Kultur, Örebro studentkår, Studentekonomi, Universitetet Lämna en kommentar

Under lunchtid på onsdagen den 5:e september arrangerade Örebro studentkår och Lösnummer en valutfrågning dit alla partier i Örebros kommunfullmäktige…


Vissa semlor gör sig bäst i flödet

12 februari, 2018, 16:00 Mat & hälsa, Trend Lämna en kommentar

Ordet semla kommer ursprungligen från latinets Simila, och betyder mjöl. Den historiska grunden är ett fastlagsbröd som successivt har utvecklats…


Trendspaning: Vår 2018

29 januari, 2018, 13:44 Trend, Lämna en kommentar

Nu är det äntligen ett nytt år och det blir ljusare utomhus för varje dag som går. Härligt! För att…


Trendspaning: Höstens trender (och var du shoppar till studentvänliga priser!)

6 oktober, 2017, 11:16 Trend, Lämna en kommentar

Nu är det höst igen och för min del, min favoritårstid rent modemässigt. Men hur svårt är det inte att…


Studentliv av Lösnummer: ”Konsten att hitta bostad”

31 augusti, 2017, 17:40 Boende, Podcast - Studentliv Lämna en kommentar

Det stora bekymret under den första perioden av studentlivet är allt som oftast att hitta ett boende. Vilken standard finns…


Hemma hos – Linda Honnér

15 maj, 2017, 11:58 Boende, Trend Lämna en kommentar

För att kunna nyttja ett litet rum till max behöver man lägga fokus på planeringen. Linda Honnér bor i ett…


Lucka 22: Tips på nyårsoutfits

22 december, 2016, 18:00 Trend Lämna en kommentar

It’s soon that time of the year, folks! Nyår årets festligaste högtid som får oss att suit up till max…