Hej alumn Emma Göthlin!

4 oktober, 2016, 12:00 Efter studierna Lämna en kommentar

Emma Göthlin studerade civilekonomprogrammet på Örebro universitet mellan 2011 och 2015, och arbetar numera som revisor på PwC.

VARFÖR VALDE DU ATT LÄSA CIVILEKONOMPROGRAMMET?

– Jag läste ekonomi redan under gymnasiet, varvid mitt intresse för ekonomiyrket uppstod. Jag visste dock inte inom vilket område jag vill arbeta. Civilekonomprogrammet innebär en bred utbildning med möjlighet till många olika inriktningar, varför det kändes som ett bra alternativ för mig.

BESKRIV DIN STUDIETID I ÖREBRO

– Min studietid på Örebro universitet var väldigt rolig och givande. Jag träffade många kompisar från olika städer och inom alla åldrar, som jag fortfarande har kontakt med idag. Många av mina tidigare klasskamrater jobbar inom samma bransch som mig, vilket medför att vi träffar varandra med jämna mellanrum. Jag tycker att upplägget utav Civilekonomprogrammet är bra; till en början får man genomgå obligatoriska kurser, för att sedan välja inriktning. Under de obligatoriska kurserna insåg jag att redovisning främst intresserade mig, varför jag senare valde denna inriktning. I slutet av min utbildning valde jag att praktisera på en revisionsbyrå, vilket var väldigt lärorikt.

HUR TOG DU DIG FRÅN EXAMEN TILL DIT DU ÄR IDAG KARRIÄRSMÄSSIGT?

– Under min studietid var det av vikt att testa olika ekonomiyrken (genom sommarjobb, praktik etc). Denna erfarenhet har jag haft stor nytta av i mitt nuvarande yrke. Idag arbetar jag med revision på PwC. Min kontakt med PwC inleddes i samband med Campusmässan, då jag fick ett kontakt- samtal med en utav Örebrokontorets gruppchefer. Efter detta tillfälle påbörjade bolaget en anställningsprocess där jag fick komma på ytterligare intervjuer. Anställningsprocessen pågick och avslutades under tiden som jag fortfarande pluggade, vilket innebar att min anställning redan var fastställd innan min examen. PwC kändes som ett självklart val för mig, i och med företaget erbjuder alla möjligheter att klättra karriärmässigt.

PÅ VILKET SÄTT HAR DU ANVÄNDNING AV DIN UTBILDNING I DITT ARBETE IDAG?

– Min universitetsutbildning har gett mig en allmän förståelse samt en god grund att arbeta vidare på i mitt yrke. Störst användning har jag haft utav de praktiska momenten i utbildningen – olika case och min praktik. Självklart har de olika redovisningskurserna varit till stor nytta, då det är inom detta område jag arbetar. Vidare byggdes min analytiska förmåga upp successivt under hela min studietid, vilket jag har stor användning av idag.

VAD FRÅN DIN UTBILDNING KÄNNER DU ATT DU INTE HAR ANVÄNDNING FÖR IDAG?

– Sammantaget tycker jag att samtliga kurser har gett mig en helhetsförståelse samt någon form av erfarenhet, varför ingen kurs har känts onödig i min utbildning. Jag kan dock ha önskat mer praktiska inslag i vissa utav kurserna. Dessutom saknas utbildning inom revision, då kurserna enbart innefattar redovisning.

HAR DU NÅGOT TIPS TILL NUVARANDE STUDENTER?

– Visa intresse för eventuella arbetsgivare, genom olika sociala medier, mässor, studentaktiviteter etcetera. Ifall arbetsgivarna känner igen dig från olika sammanhang kommer ditt CV att sticka ut från övriga mängden vid anställningsprocesser.

Foto: Privat

INTERVJU: LUDVIG 24 HOPPAR AV STUDIERNA FÖR ATT LANSERA FÖRETAG

3 maj, 2022, 12:09 Efter studierna, Intervju Lämna en kommentar

Ludvig Löfgren 24 år går sjunde terminen på civilekonomprogrammet med inriktning företagsekonomi. Tillsammans med några av hans vänner så startade…


Från Örebrostudent till publicerad författare

27 september, 2021, 15:18 Efter studierna Lämna en kommentar

För tre år sedan hängde hon på kåren, spelade in podden Studentliv och skrev på sina berättelser under föreläsningar. Nu…


Reportage: En möjlighet för studenter

5 mars, 2020, 11:50 Efter studierna, Granskning, Maxa studierna, Reportage, Universitetet Lämna en kommentar

För den som vill jobba extra under studietiden finns Studentuppdrag som är en del av Örebro universitet. Lösnummer har fått…


Intervju: Tidigare Örebrostudent aktuell med debutroman

8 november, 2019, 12:08 Efter studierna, Personporträtt Lämna en kommentar

Adèle Jordan, tidigare Örebrostudent, är aktuell med sin debutroman Kärlek, svek & smaragder som hon debuterade med på Bokmässan i…


Tema utlandsstudier: Tre anledningar till att plugga utomlands

22 oktober, 2019, 09:26 Efter studierna, Maxa studierna, Resa, Universitetet, Lämna en kommentar

Sara är alumn från det systemvetenskapliga programmet och var på utbytesstudier i Marseille i Frankrike under sina studier. Eftersom det…


INTERVJU: Författaren och psykologen Jonas Hjalmar – ”Boken är en komedi, en svensk variant på The Office”

8 maj, 2019, 12:27 Efter studierna, Kultur, Maxa studierna, Psykologi, Reportage, Universitetet Lämna en kommentar

Den tidigare Örebrostudenten, och Lösnummer-medlemmen, Jonas Hjalmar besökte den 24 april sitt gamla universitet igen och denna gång var anledningen…


KÅRVAL 2019: Möt årets kandidater

25 mars, 2019, 15:54 Efter studierna, Maxa studierna, Örebro studentkår Lämna en kommentar

Den 17:e april sker Örebro studentkårs stora valmöte, som avslutar Kårvalet 2019. De heltidsarvoderade posterna som ska tillsättas är ordförande, vice…


KÅRVAL 2019: Lösnummers chefredaktör

27 februari, 2019, 15:32 Efter studierna, Maxa studierna, Örebro studentkår, Universitetet, Lämna en kommentar

Nomineringsperioden för de heltidsarvoderade posterna inom Örebro studentkår är igång. Lösnummer har kontaktat de nuvarande heltidsarvoderade för att höra hur de…


KÅRVAL 2019: Ordförande

25 februari, 2019, 11:42 Efter studierna, Maxa studierna, Örebro studentkår, Universitetet Lämna en kommentar

Nomineringsperioden för de heltidsarvoderade posterna inom Örebro studentkår är igång. Lösnummer har kontaktat de nuvarande heltidsarvoderade för att höra hur de…


KÅRVAL 2019: Vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar

22 februari, 2019, 14:37 Efter studierna, Maxa studierna, Örebro studentkår, Universitetet Lämna en kommentar

Nomineringsperioden för de heltidsarvoderade posterna inom Örebro studentkår är igång. Lösnummer har kontaktat de nuvarande heltidsarvoderade för att höra hur de…