Hej alumn Ellinor Holmberg!

24 januari, 2017, 12:00 Efter studierna Lämna en kommentar

Ellinor Holmberg studerade socionomprogrammet på Örebro universitet mellan 2012 och 2016 och arbetar idag som biståndsbedömare på äldreenheten på Älvsjös stadsdelsförvaltning.

Varför valde du att studera till socionom?

– Jag hade väl kanske inte ögonen på myndighetsutövning när jag började socionomprogrammet… Jag började plugga till socionom för att jag vill göra mitt i världen för att människor ska ha det bra. Jag vill dedikera mina dagar till att skapa bra förutsättningar och motivera människor.

Beskriv din studietid i Örebro

– Är det ens lagligt att ha så roligt som jag hade det under min studietid? Min absolut bästa tid i livet. Shit, vad roligt jag hade det. Jag blev först rättspsyk i min kårsektion Sobra för att sedan bli general. Kan varmt rekommendera att engagera sig i introduktionen eller i sin kårsektion, det var löjligt roligt. Många sena nätter på Max, tidiga mornar, bakisföreläsningar och Redbulls. Vill helst leva så föralltid.

Hur tog du dig från examen till dit du är idag karriärmässigt?

– Jag sommarjobbade på det jobbet jag har idag och det var en så sjukt bra arbetsplats med fantastiska kollegor att så fort jag såg en jobbannons där så ringde jag. Chefen anställde mig direkt över telefon. Kände mig så jävla bra!

Vad är dina arbetsuppgifter som biståndsbedömare?

– Jag utreder, bedömer och beslutar om äldres hemtjänstbehov eller behov av särskilt boende. Det innebär många hembesök hos äldre och vårdplaneringar på sjukhus. Det låter sjukt spännande, jag vet. Men det är typ världens gosigaste jobb även om det ibland är tufft att hantera personer som genomgår livskriser, samt deras anhöriga. Jag får mycket kaffe och kakor hos mina kunder.

På vilket sätt har du idag användning av det du lärde dig på din utbildning?

– Jag trodde helt ärligt aldrig att jag skulle ha användning av informationen på utbildningen men det visar sig faktiskt att de där lektorerna inte är helt ute och cyklar. Använder mycket samtalsmetodik i mina möten med anhöriga och kunder, samt att jag förstår vad som påverkar en individ i livet. Det är rätt viktigt när en jobbar med människor.

Finns det något i din utbildning som du inte har användning för?

– Jag kan tyvärr inte direkt påstå att jag har använt mig supermycket av vetenskapsteori. Dock etablerade ju vetenskapsteorin källkritiken i hjärndatabasen vilket inte är fy skam.

Har du något tips till nuvarande studenter?

– Njut av tiden! Var ledig en tisdag, åk till stan, ät en glass och bara var. Gör bankärenden på vardagar. Njut av er frihet och flexibilitet. Var som en blodigel på era vänner, ät tacobuffen i Krakarestaurangen så ofta du bara kan och bada i fontänen. Framförallt – engagera dig i din kårsektion. Det är det absolut bästa jag någonsin har gjort och det har skänkt mig mer glädje och mer vänner än jag någonsin kunde tro.

Foto: Privat


Är du alumn och är intresserad av att vara med i vår artikelserie Hej alumn? Skicka dina svar på frågorna ovan samt en högupplöst bild till chefredaktor@losnummer.se!

INTERVJU: LUDVIG 24 HOPPAR AV STUDIERNA FÖR ATT LANSERA FÖRETAG

3 maj, 2022, 12:09 Efter studierna, Intervju Lämna en kommentar

Ludvig Löfgren 24 år går sjunde terminen på civilekonomprogrammet med inriktning företagsekonomi. Tillsammans med några av hans vänner så startade…


Från Örebrostudent till publicerad författare

27 september, 2021, 15:18 Efter studierna Lämna en kommentar

För tre år sedan hängde hon på kåren, spelade in podden Studentliv och skrev på sina berättelser under föreläsningar. Nu…


Reportage: En möjlighet för studenter

5 mars, 2020, 11:50 Efter studierna, Granskning, Maxa studierna, Reportage, Universitetet Lämna en kommentar

För den som vill jobba extra under studietiden finns Studentuppdrag som är en del av Örebro universitet. Lösnummer har fått…


Intervju: Tidigare Örebrostudent aktuell med debutroman

8 november, 2019, 12:08 Efter studierna, Personporträtt Lämna en kommentar

Adèle Jordan, tidigare Örebrostudent, är aktuell med sin debutroman Kärlek, svek & smaragder som hon debuterade med på Bokmässan i…


Tema utlandsstudier: Tre anledningar till att plugga utomlands

22 oktober, 2019, 09:26 Efter studierna, Maxa studierna, Resa, Universitetet, Lämna en kommentar

Sara är alumn från det systemvetenskapliga programmet och var på utbytesstudier i Marseille i Frankrike under sina studier. Eftersom det…


INTERVJU: Författaren och psykologen Jonas Hjalmar – ”Boken är en komedi, en svensk variant på The Office”

8 maj, 2019, 12:27 Efter studierna, Kultur, Maxa studierna, Psykologi, Reportage, Universitetet Lämna en kommentar

Den tidigare Örebrostudenten, och Lösnummer-medlemmen, Jonas Hjalmar besökte den 24 april sitt gamla universitet igen och denna gång var anledningen…


KÅRVAL 2019: Möt årets kandidater

25 mars, 2019, 15:54 Efter studierna, Maxa studierna, Örebro studentkår Lämna en kommentar

Den 17:e april sker Örebro studentkårs stora valmöte, som avslutar Kårvalet 2019. De heltidsarvoderade posterna som ska tillsättas är ordförande, vice…


KÅRVAL 2019: Lösnummers chefredaktör

27 februari, 2019, 15:32 Efter studierna, Maxa studierna, Örebro studentkår, Universitetet, Lämna en kommentar

Nomineringsperioden för de heltidsarvoderade posterna inom Örebro studentkår är igång. Lösnummer har kontaktat de nuvarande heltidsarvoderade för att höra hur de…


KÅRVAL 2019: Ordförande

25 februari, 2019, 11:42 Efter studierna, Maxa studierna, Örebro studentkår, Universitetet Lämna en kommentar

Nomineringsperioden för de heltidsarvoderade posterna inom Örebro studentkår är igång. Lösnummer har kontaktat de nuvarande heltidsarvoderade för att höra hur de…


KÅRVAL 2019: Vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar

22 februari, 2019, 14:37 Efter studierna, Maxa studierna, Örebro studentkår, Universitetet Lämna en kommentar

Nomineringsperioden för de heltidsarvoderade posterna inom Örebro studentkår är igång. Lösnummer har kontaktat de nuvarande heltidsarvoderade för att höra hur de…