HEARING, KÅRVAL 22/23- BRIST PÅ SÖKANDE TILL STUDENTKÅRENS POSTER

31 mars, 2022, 10:24 Intervju, Örebro studentkår, Lämna en kommentar

I tisdags fick de som kandiderar till heltidsarvoderade poster under verksamhetsåret 2022/2023 ställa sig på scen i den traditionsenliga Hearingen. Endast två kandidater var närvarande med fyra poster att fylla; Attessa Nilsson kandiderar till chefredaktör för Lösnummer och William Ahlgren kandiderar till ordförande för Örebro studentkår. Posterna vice ordförande med studiesocialt ansvar och vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar för Örebro studentkår står ännu utan sökande.

Den som söker en heltidsarvoderad post i Örebro studentkår behöver som en del av processen stå upp framför fullmäktige och andra berörda och svara på frågor. Igår var det dags för årets kandidater att en och en ställa sig på scen. De heter Attessa Nilsson och William Ahlgren.

Först ställer valnämnden sina frågor till kandidaterna. Dessa frågor har Attessa och William fått reda på i förväg och de kommer förberedda med slagkraftiga svar. Sedan är det dags för Lösnummers frågor, som kandidaterna endast fått en hint om, innan fullmäktige själva får chansen att sätta kandidaterna under sitt mikroskop. Attessa och William är ute på andra sidan hearingen helskinnade, men vilka är de?

Attessa Nilsson har suttit som chefredaktör för Lösnummer i snart ett år och kandiderar nu ännu en gång. Det viktigaste för henne är att kunna fortsätta det arbete hon påbörjat under året och att arbeta långsiktigt för att ge tidningen stabilitet. 

Jag ser fram emot att öka kännedomen om studenttidningen bland studenter samt öka engagemanget i tidningen , säger hon inför fullmäktige. 

Det skulle vara otroligt roligt att bli omvald! Det skulle även innebära en lättnad att jag kan fortsätta det arbete jag påbörjat under detta verksamhetsår, säger hon.

William Ahlgren har under sin studietid på Handelshögskolan vid Örebro universitet varit engagerad inom Sesam och har till sin egen förvåning tyckt mycket om det. Han längtar efter att få omsätta den teoretiska kunskapen han har förvärvat genom sina studier i praktiken och söker därför till posten som ordförande för Örebro studentkår. 

– Jag ser fram emot att få diskutera viktiga frågor med andra parter som har olika perspektiv på saker. Det är något jag tycker är väldigt kul, oavsett vad det handlar om, berättar William. 

– Det skulle vara jättekul att bli vald som ordförande men också lite läskigt, fortsätter han.

Det blev en lyckad Hearing och valnämndsordförande Hanna Swingborg är nöjd med kvällen. 

– Det känns väldigt bra. Jag tycker att båda kandidaterna gav bra svar på frågorna och det var väldigt kul att se ett så stort engagemang från fullmäktige, säger Hanna. 

Angående de poster som fortfarande står utan kandidater förklarar hon att det kan komma att påverka studentkårens arbete framöver om dessa poster står vakanta. 

– Vi skulle tappa mycket fart i arbetet som Örebro studentkår bedriver. Om vi inte skulle få in någon kandidat på de två vice ordförande-posterna skulle mycket av det arbetet som ligger på dem pausas, läggas över på kårstyrelsen som inte jobbar i samma utsträckning som de heltidsarvoderade och i viss mån även läggas över på ordförande och tjänstepersonerna på Örebro studentkår.

Ännu finns det tid kvar att hitta kandidater till dessa poster och Hanna uppmuntrar alla som funderar på att söka att höra av sig.

– Man kan mejla val@orebrostudentkar.se och skicka in en frinominering eller ställa några frågor. Då kommer vi ta kontakt med personen och guida denna genom nomineringsprocessen. Det går att göra ända fram tills valet äger rum och på själva valet som sker 13/4 kl. 17:15, förklarar hon.

Vera Henriksson

Reporter, Skribent & Fotograf

LÖSNUMMER FLAGGAR: PLUGGSTÄLLEN

30 september, 2022, 13:22 Lösnummer testar, Lämna en kommentar

Har du någonsin undrat vad som är den bästa platsen att sitta på om du vill maximera din pluggtid? Var…


VIMMEL: ÖREBRODAGEN

20 september, 2022, 10:11 Vimmel, Lämna en kommentar

Under fredagen den 16e september fylldes stadsparken med engagerade örebrostudenter. Dessa studenter förberedde sig på att tävla för sin kårsektion…


INTERVJU: FLERA TUSEN NYSTUDENTER DELTAR I INTRODUKTIONEN

15 september, 2022, 10:49 Intervju Lämna en kommentar

Trycket på höstterminens introduktion har varit mycket högt. Tusentals nystudenter har deltagit i aktiviteterna som universitetet och studentkåren anordnat och…


ENKÄT: ÖREBROSTUDENTERNA INFÖR VALET- ANSER SIG INTE REPRESENTERADE I POLITIKEN

8 september, 2022, 14:45 Lämna en kommentar

Valet 2022 närmar sig med stormsteg. Politiska debatter duggar allt tätare och fler och fler tävlar om att få sin…


INTERVJU: Energi- och digitaliseringsministern besöker Örebro universitet

2 september, 2022, 10:10 Intervju, Lämna en kommentar

Khashayar Carl Farmanbar sitter som energi- och digitaliseringsminister och under den 25 augusti så besökte han Örebro universitet för att…


STUDENTGUIDEN HT22

1 september, 2022, 11:18 Lämna en kommentar

Du har väl inte missat att höstens Studentguide finns ute både i fysisk och digital version? Om du är nystudent…


LÖSNUMMER ÖNSKAR GLAD SOMMAR

3 juni, 2022, 15:13 Lämna en kommentar

Vårterminen har nått sitt slut och därmed går Lösnummers redaktion på sommarledighet. Vi återvänder med nyheter och artiklar i september…


NOTIS: TVÅ NYA VICE ORDFÖRARANDE VÄLJS IN TILL STUDENTKÅREN

3 juni, 2022, 11:57 Örebro studentkår Lämna en kommentar

Under tisdagskvällen den 31 maj 2022 så tillkallades det till ett extrainsatt fullmäktige möte på Örebro studentkår. Här stod det…


Reportage: “Mer än ett extrajobb”

23 maj, 2022, 16:17 Reportage, Lämna en kommentar

Som student på Örebro universitet finns möjlighet att jobba extra via Studentuppdrag. Förutom mer klirr i studentkassan ger även uppdragen…


MEDICINSKA FÖRENINGEN ÖREBRO NEKAS KÅRSTATUS

5 maj, 2022, 10:54 Intervju, Örebro studentkår, Lämna en kommentar

Under den 27 april samlades universitetsstyrelsen för att besluta om vem som ska ges kårstatus och få representera studenterna på…