HEARING, KÅRVAL 22/23- BRIST PÅ SÖKANDE TILL STUDENTKÅRENS POSTER

31 mars, 2022, 10:24 Intervju, Örebro studentkår, Lämna en kommentar

I tisdags fick de som kandiderar till heltidsarvoderade poster under verksamhetsåret 2022/2023 ställa sig på scen i den traditionsenliga Hearingen. Endast två kandidater var närvarande med fyra poster att fylla; Attessa Nilsson kandiderar till chefredaktör för Lösnummer och William Ahlgren kandiderar till ordförande för Örebro studentkår. Posterna vice ordförande med studiesocialt ansvar och vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar för Örebro studentkår står ännu utan sökande.

Den som söker en heltidsarvoderad post i Örebro studentkår behöver som en del av processen stå upp framför fullmäktige och andra berörda och svara på frågor. Igår var det dags för årets kandidater att en och en ställa sig på scen. De heter Attessa Nilsson och William Ahlgren.

Först ställer valnämnden sina frågor till kandidaterna. Dessa frågor har Attessa och William fått reda på i förväg och de kommer förberedda med slagkraftiga svar. Sedan är det dags för Lösnummers frågor, som kandidaterna endast fått en hint om, innan fullmäktige själva får chansen att sätta kandidaterna under sitt mikroskop. Attessa och William är ute på andra sidan hearingen helskinnade, men vilka är de?

Attessa Nilsson har suttit som chefredaktör för Lösnummer i snart ett år och kandiderar nu ännu en gång. Det viktigaste för henne är att kunna fortsätta det arbete hon påbörjat under året och att arbeta långsiktigt för att ge tidningen stabilitet. 

Jag ser fram emot att öka kännedomen om studenttidningen bland studenter samt öka engagemanget i tidningen , säger hon inför fullmäktige. 

Det skulle vara otroligt roligt att bli omvald! Det skulle även innebära en lättnad att jag kan fortsätta det arbete jag påbörjat under detta verksamhetsår, säger hon.

William Ahlgren har under sin studietid på Handelshögskolan vid Örebro universitet varit engagerad inom Sesam och har till sin egen förvåning tyckt mycket om det. Han längtar efter att få omsätta den teoretiska kunskapen han har förvärvat genom sina studier i praktiken och söker därför till posten som ordförande för Örebro studentkår. 

– Jag ser fram emot att få diskutera viktiga frågor med andra parter som har olika perspektiv på saker. Det är något jag tycker är väldigt kul, oavsett vad det handlar om, berättar William. 

– Det skulle vara jättekul att bli vald som ordförande men också lite läskigt, fortsätter han.

Det blev en lyckad Hearing och valnämndsordförande Hanna Swingborg är nöjd med kvällen. 

– Det känns väldigt bra. Jag tycker att båda kandidaterna gav bra svar på frågorna och det var väldigt kul att se ett så stort engagemang från fullmäktige, säger Hanna. 

Angående de poster som fortfarande står utan kandidater förklarar hon att det kan komma att påverka studentkårens arbete framöver om dessa poster står vakanta. 

– Vi skulle tappa mycket fart i arbetet som Örebro studentkår bedriver. Om vi inte skulle få in någon kandidat på de två vice ordförande-posterna skulle mycket av det arbetet som ligger på dem pausas, läggas över på kårstyrelsen som inte jobbar i samma utsträckning som de heltidsarvoderade och i viss mån även läggas över på ordförande och tjänstepersonerna på Örebro studentkår.

Ännu finns det tid kvar att hitta kandidater till dessa poster och Hanna uppmuntrar alla som funderar på att söka att höra av sig.

– Man kan mejla val@orebrostudentkar.se och skicka in en frinominering eller ställa några frågor. Då kommer vi ta kontakt med personen och guida denna genom nomineringsprocessen. Det går att göra ända fram tills valet äger rum och på själva valet som sker 13/4 kl. 17:15, förklarar hon.

Vera Henriksson

Reporter, Skribent & Fotograf

Reportage: “Mer än ett extrajobb”

23 maj, 2022, 16:17 Reportage, Lämna en kommentar

Som student på Örebro universitet finns möjlighet att jobba extra via Studentuppdrag. Förutom mer klirr i studentkassan ger även uppdragen…


MEDICINSKA FÖRENINGEN ÖREBRO NEKAS KÅRSTATUS

5 maj, 2022, 10:54 Intervju, Örebro studentkår, Lämna en kommentar

Under den 27 april samlades universitetsstyrelsen för att besluta om vem som ska ges kårstatus och få representera studenterna på…


KRÖNIKA: SPRING MEN STÅ STILL

4 maj, 2022, 15:58 Krönika, Lämna en kommentar

“Vi har bara ett liv” och “man får energi av att vara med dem man tycker om” går på repeat…


INTERVJU: LUDVIG 24 HOPPAR AV STUDIERNA FÖR ATT LANSERA FÖRETAG

3 maj, 2022, 12:09 Efter studierna, Intervju Lämna en kommentar

Ludvig Löfgren 24 år går sjunde terminen på civilekonomprogrammet med inriktning företagsekonomi. Tillsammans med några av hans vänner så startade…


MFÖ BLEV ALDRIG EN KÅRSEKTION- NU VILL DE BLI EN EGEN STUDENTKÅR

27 april, 2022, 15:45 Intervju, Örebro studentkår Lämna en kommentar

Under förra verksamhetsåret arbetade en grupp inom Medicinska Föreningen Örebro för att legitimera läkarstudenternas studentpolitiska röst genom att ge dem…


PARTIDEBATT: VI HAR INTE LYCKATS MED BOSTADSPOLITIKEN – STUDENTER HAR TVINGATS TÄLTA

26 april, 2022, 13:31 Intervju, Lämna en kommentar

Hos moderatorn finns frågor rörande studentbostäder, psykisk ohälsa, och transport – på kårhusets scen debatterar kommunpolitikerna bara några månader innan…


STUDENTENS ORO ÖVER KRIGET I UKRAINA – ”JAG HAR MITT PASS NÄRA TILL HANDS”

25 april, 2022, 14:03 Intervju, Lämna en kommentar

Apple stoppar försäljning i Ryssland, så gör även Volvo cars, den kinesiska storbankenAIIB, och den finska chokladjätten Fazer. När Ryssland…


NYSTARTAD STUDIEENHET PÅ FONTÄNHUSET- FÖR DIG SOM BEHÖVER ETT SAMMANHANG

21 april, 2022, 11:32 Intervju, Lämna en kommentar

En plats för dig med psykisk ohälsa eller risk för psykisk ohälsa. En plats som ger dig struktur och sammanhang….


REPORTAGE: ÖREBROSPEXARARNA LEVERERAR EFTERLÄNGTAD FÖRESTÄLLNING

19 april, 2022, 12:05 Reportage, Lämna en kommentar

Efter ett uppehåll på över ett år till följd av coronapandemin så har Örebrospexarna återvänt med en ny föreställning. Premiären…


FUM 4-RAPPORT + KÅRVALS RESULTAT

14 april, 2022, 15:11 FUM-rapport, Örebro studentkår Lämna en kommentar

Under tisdagen hade Örebro studentkår sitt sista fullmäktigemöte för detta verksamhetsåret. På plats fanns det 21 röstberättigade från de olika…