(2 gillar detta)
Loading...Loading...
Kultur

GIH vinnare på Örebrodagen

14 september 2009 4 121 visningar En kommentar

I fredags var det nog många örebroare som märkte att allt inte var som vanligt. Det långa tåget med färgglada studenter ringlade fram genom staden till ljudet av hejaramsor från skrapande megafoner. Förvånade bilister fick stanna för att inte kollidera med målmedvetna hejarklackar som alla var övertygade om att deras lag skulle vinna. Hundratals studenter intog centrum då Örebrodagen gick av stapeln.

Kulinfos hejaklack. Foto: Johannes Westman.

Kulinfos hejaklack. Foto: Johannes Westman.

Lösnummer var naturligtvis på plats men inte enbart för att rapportera om festligheterna. Nej, i år var vi med på riktigt; med ett helt eget lag gav vi oss in i sektionskampen. Lösnummerlaget hade ingen stor hejarklack men visst hade vi ett mål; att vinna ordjakten.

Olika grenar
Under Örebrodagen tävlar de olika sektionerna mot varandra i sju olika grenar. I år bestod de av trädklättring, gummibåtspaddling, blindrace med skottkärra, skidstafett, vattentransport, hinderbana med ögonbindel och den ovan nämnda ordjakten. Efter en snabb titt på tävlingsgrenarna blev man extra glad över den klarblå himlen och sensommartemperaturerna. Att bestiga trädstammar i hällregn hade nog inte varit någon hit.

Hejaramsor
Men trots det fina vädret fanns det vissa grenar som var besvärligare än andra. När lagmedlemmarna sitter där, blöta i en gummibåt som bara tycks vilja följa Svartåns strömmar så är det tur att hejarklacken finns. Hejaramsorna strömmar ut ur megafonerna och ackompanjeras av hemmagjorda maracas, klappande händer och ett och annat blåsinstrument. Plötsligt får lagmedlemmarna ny energi och lyckas ta de där sista paddeltagen in i mål. Självklart delades också ett pris ut till årets bästa klack. Musik lyckades kamma hem den ärofyllda titeln.

Lupps hejaklack intar Örebros gator. Foto: Johannes Westman.

Lupps hejaklack intar Örebros gator. Foto: Johannes Westman.

GIH vinnare
Vid dagens slut var det en samling smutsiga, blöta, hesa men glada studenter som återsamlades på Olof Palmes torg för att få veta vilka årets segrare blev. SERUM har under flera år stått som obesegrade, men i år fick storfavoriterna se sig slagna av GIH som knep förstaplatsen.

Träffa människor
Även om det ligger mycket prestige i tävlandet så är ju Örebrodagen i grund och botten ändå en dag då studenterna träffas och har roligt ihop. Sandra Gullberg som ledde SOBRA:s hejarklack fick frågan om vad hon tycker är det bästa med Örebrodagen
– Det allra bästa är att man får träffa och lära känna så många nya människor.
Hur gick det nu då för vårt Lösnummerlag? Jo, vi lyckades i alla fall med vårt mål. Vi vann ordjakten. Så med hedern i behåll så tar vi oss an ett nytt läsår och laddar upp inför nästa Örebrodag.

Dela:
  Hanna QvarnströmText:

  En kommentar »

  • Örebrodagen 2009 « Björns blogg – www.bjornolsson.se skrev:

   […] skoj och hela GIH:s hejarklack tackade oss efter tävlandet. Vår hejarklack bestod av Hanna som skrev om Örebrodagen till nätet och Johannes som fotade. GIH:s hejarklack var cirka 40-50 personer […]

  Kommentera

  Kommentera nedan, eller länka från din hemsida. Du kan också prenumerera på kommentarer via RSS.

  Stötande eller olämpliga kommentarer tas bort. Läs våra villkor innan du kommenterar.

  Du kan använda följande HTML-taggar:
  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Lösnummer använder sig av Gravatar som är små bilder som visas i samband med din kommentar. Skaffa en egen Gravatar här och gör vår sida lite vackrare!


  8 + = tretton