KRÖNIKA – Nicole Palm: “Julen kommer i år också, men den blir långt ifrån vad jag önskade mig”

19 december, 2019, 11:51 Krönika Lämna en kommentar

Det är snart julafton. Bara fem dagar kvar, och jag saknar den där känslan som brukar infinna sig lagom till slutet av november. Julkänslan är icke-existerande, ingen snö täcker marken, paketen ligger inte under julgranen än och jag är stressad. Detta är egentligen min favorittid på året, men just nu avskyr jag allt.

Alla har en person i sin närhet som blir alldeles nipprig och nästan lite psykotisk under juletid. Jag är den personen i min umgängeskrets, och har the time of my life varje december. Från första advent till den tjugofjärde svävar jag som på moln och bara njuter av lussekattsbak och snötäckta gator. Men dessvärre inte i år. Det har inte funnits tid till att ha det så där mysigt och för varje dag som gå bygga upp julstämningen ännu lite mer. Jag försöker verkligen att få tillbaka gnistan och vara den julfantast jag alltid varit, men varken tid eller ork finns någonstans att hitta.

För första gången studerar jag på universitet samtidigt som julen infaller, och jag har svårt att förstå hur man ska vara ledig parallellt med ett stort projektarbete. Vem har kommit på det här urusla konceptet att terminen ska sträcka sig över jul och nyår? Detta kanske är naivt tänkt av mig, men skulle det skada att lägga in lite ledighet? För antingen är jag ledig eller så pluggar jag, det finns inget mittemellan för mig. Det går inte att slappna av och mysa framför julkalendern när man vet att 7,5 högskolepoäng står och väntar på en. Just nu sitter jag och läser kurslitteratur som får mig att somna, när allt jag egentligen vill är att slå in julklappar och skriva knasiga tillhörande rim som halvtomhalvt avslöjar dess innehåll.

Men det är nog mig det är fel på, för alla andra verkar klara av den här balansgången utan problem. De nästan dansar över, medan jag knappt vågar ta ett stapplande steg. Dock har jag accepterat det nu: julen kommer i år också, men den blir långt ifrån vad jag önskade mig.

Dela artikeln:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Nicole Palm

Skribent & fotograf

Krönika – Rebecca Stråhle-Wolke: “Min själ är inte till för att tämjas”

28 maj, 2020, 16:31 Krönika Lämna en kommentar

Jag kanske är för mycket ibland. Klär mig i för färgstarka kläder och för många olika färger på samma gång,…


Why it is important to write letters to your family and friends – Advice for exchange students

11 mars, 2020, 11:51 International, Krönika, Lämna en kommentar

When you read the title of this article, you might have thought “Is she crazy? We are in 2020, no…


KRÖNIKA – Rebecca Stråhle-Wolke: “Tack för alla mina bra och dåliga beslut”

11 februari, 2020, 11:27 Krönika Lämna en kommentar

Tack till mig själv som inte lyssnade på mina familjer när de sa att jag inte fick färga håret i…


KRÖNIKA – Rebecca Stråhle-Wolke: “För varje tenta finns en omtenta”

16 januari, 2020, 12:13 Krönika Lämna en kommentar

Om en vecka är det tenta. Såklart borde jag börja plugga men en vecka är lång tid. Jag hinner åka…


KRÖNIKA: “Studentinflytande, topp eller flopp?”

14 januari, 2020, 11:53 Krönika, Örebro studentkår, Universitetet, Lämna en kommentar

Hur många känner till studentinflytandet vid Örebro universitet? Hur många vet vad studentinflytande innebär? Hur många vet att studentinflytande regleras…


KRÖNIKA – Nicole Palm: “Julen kommer i år också, men den blir långt ifrån vad jag önskade mig”

19 december, 2019, 11:51 Krönika Lämna en kommentar

Det är snart julafton. Bara fem dagar kvar, och jag saknar den där känslan som brukar infinna sig lagom till…


KRÖNIKA – Rebecca Stråhle-Wolke: “Jag är en hycklare av högsta rang”

17 december, 2019, 11:47 Krönika Lämna en kommentar

Jag vill gärna tro att jag är en miljöhjälte och försöker i så hög mån som möjligt att tänka på…


KRÖNIKA – Rebecca Stråhle-Wolke: “Ett nej är inte alltid ett nej”

2 december, 2019, 13:00 Krönika Lämna en kommentar

”Ett nej är alltid ett nej” – det är tydligt och självklart. Men till skillnad från alla de som säger detta…


KRÖNIKA – Rebecca Stråhle-Wolke: “Det är faktiskt helt okej”

16 oktober, 2019, 11:28 Krönika Lämna en kommentar

En dag slutar ni att prata. Ni har pratat varje dag i flera månader, kanske till och med flera år….


KRÖNIKA – Rebecca Stråhle-Wolke: ”Kärlek börjar alltid med bråk”

17 september, 2019, 11:45 Krönika Lämna en kommentar

”Kärlek börjar alltid med bråk”. Det har vi nog alla fått höra under vår uppväxt då vi retats med eller…Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.