KÅRVAL 2019: Vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar

22 februari, 2019, 14:37 Efter studierna, Maxa studierna, Örebro studentkår, Universitetet Lämna en kommentar

Nomineringsperioden för de heltidsarvoderade posterna inom Örebro studentkår är igång. Lösnummer har kontaktat de nuvarande heltidsarvoderade för att höra hur de skulle sammanfatta sin tid på Örebro studentkår. Idag möter vi Kaltum Mohamud, vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar!


Mitt namn är Kaltum Mohamud, 21år gammal från Örebro, eller? Let me explain! Jag är egentligen född i Örebros finaste stadsdel Vivalla, men har spenderat en stor del av min uppväxt på andra ställen. Mer specifikt i Somalia, Egypten och Stockholm. Jag har kommit tillbaka till Örebro för att läsa till världens bästa yrke, nämligen lärare.

Varför sökte du till vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar?

Engagemang föder engagemang!

Jag har sedan början på mina studier varit intresserad av utbildningspolitiska frågor. Jag insåg hur mycket man som student kunde påverka och utveckla sin utbildning, därför har jag engagerat mig inom studentkåren. Intresset för utbildningspolitiken har ökat med tiden och jag har suttit i olika poster kopplade till utbildningsfrågor. Jag ville utmana mig själv och därför sökte jag till denna post.

Beskriv din tid på Örebro studentkår!

Min tid på Örebro studentkår har minst sagt varit utvecklande, rolig och oförglömlig.

Under den här tiden har jag lärt mig otroligt mycket. Dels har jag fått mer förståelse för hur studentkåren arbetar både organisatorisk och politiskt. Jag har tagit del av olika nationella nätverk med andra studentkårer. Det ökade min förståelse för studentrörelsen i Sverige, vår historia och även hur mycket vi studentkårer betyder för den högre utbildningen.

Jag är så otroligt tacksam för förtroendet jag har fått, det gav mig en fantastisk arbetsplats med fantastiska kollegor. Uppdraget som vice ordförande är mitt första heltidsarbete och jag är tacksam att jag har fått jobba på just kårkansliet. Jag känner att jag är mycket mer redo för mitt framtida arbete idag än när jag studerade. För mig som blivande lärare är erfarenheterna från arbetet med utbildningspolitiken otroligt viktiga. Nu har jag mer inblick i hur beslutsprocesser går till. Och så har min scenskräck försvunnit!

Återigen – Jag är så tacksam för att jag har fått förtroendet att engagera mig inom Örebro studentkår.

Vilka borde söka till posten vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar?

Alla som har intresse för utbildningspolitik! Jag vet att ordet ”politik” kan låta skrämmande och allvarligt, men egentligen handlar det helt enkelt om att bedriva studentinflytande och lyfta studentperspektivet i beslut som berör utbildning. Alla som vill ta utmaningen och leda Örebro studentkår och som vill stärka studentrösten på Örebro universitetet, sök!


Nomineringsperioden för Kårval 2019 pågår från 18:e februari till 3:e mars. Mer information om posterna du kan söka till samt ansökningsformuläret hittar du här!

Dela artikeln:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Jenniina Martikainen

Fotograf

5 Reasons why you should travel alone

22 mars, 2019, 11:27 International, Maxa studierna, Resa Lämna en kommentar

Excitement, fear and nervousness. These feelings took place inside me when I decided to travel on my own for the first…


Örebrospexet: Sista chansen att se årets föreställning

20 mars, 2019, 11:10 Evenemang, Händer i Örebro, Kultur, Maxa studierna, Recension Lämna en kommentar

Fredagen den 8:e mars 2019 var det premiär för Örebro Universitets 21:a spex, ”Livsfarlig ledning – Eller 10 poäng till den…


KÅRVAL 2019: Lösnummers chefredaktör

27 februari, 2019, 15:32 Efter studierna, Maxa studierna, Örebro studentkår, Universitetet, Lämna en kommentar

Nomineringsperioden för de heltidsarvoderade posterna inom Örebro studentkår är igång. Lösnummer har kontaktat de nuvarande heltidsarvoderade för att höra hur de…


KÅRVAL 2019: Ordförande

25 februari, 2019, 11:42 Efter studierna, Maxa studierna, Örebro studentkår, Universitetet Lämna en kommentar

Nomineringsperioden för de heltidsarvoderade posterna inom Örebro studentkår är igång. Lösnummer har kontaktat de nuvarande heltidsarvoderade för att höra hur de…


KÅRVAL 2019: Vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar

22 februari, 2019, 14:37 Efter studierna, Maxa studierna, Örebro studentkår, Universitetet Lämna en kommentar

Nomineringsperioden för de heltidsarvoderade posterna inom Örebro studentkår är igång. Lösnummer har kontaktat de nuvarande heltidsarvoderade för att höra hur de…


KÅRVAL 2019: Vice ordförande med studiesocialt ansvar

21 februari, 2019, 13:54 Föreningsliv, Maxa studierna, Örebro studentkår Lämna en kommentar

Nomineringsperioden för de heltidsarvoderade posterna inom Örebro studentkår är igång. Lösnummer har kontaktat de nuvarande heltidsarvoderade för att höra hur de…


KÅRVAL 2019: START FÖR NOMINERINGSPERIOD!

18 februari, 2019, 16:20 Efter studierna, Maxa studierna, Örebro studentkår Lämna en kommentar

Varje vårtermin genomför Örebro studentkår ett val för att rösta fram vilka som ska vara med och driva organisationen framåt…


Krönika – Nicole Palm: “Det är under introduktionen man lever”

1 februari, 2019, 12:27 Föreningsliv, Krönika, Örebro studentkår, Uteliv Lämna en kommentar

Jag tvekade verkligen inför introduktionen och visste inte ens om jag skulle våga gå dit, trots att jag så gärna…


Christopher Dolck hänför Lösnummer med magi

28 januari, 2019, 11:08 Föreningsliv, Kultur, Örebro studentkår, Universitetet Lämna en kommentar

Den artonde december gästades Lösnummer av Örebro universitets egna magiker, Christopher Dolck. Under en dryg timme förvirrades vi av det…


Chronicle – Sara Salavati: ”A Surreal Reality Across the Atlantic Ocean”

24 januari, 2019, 13:47 International, Krönika, Maxa studierna Lämna en kommentar

”Hollywood was only a dream“ – is how a chapter ends in an autobiography about Marilyn Monroe. I remember how…Instagram


Twitter