Hej alumn Sofia Fredriksson!

10 januari, 2017, 12:00 Efter studierna Lämna en kommentar

Sofia Fredriksson studerade personalvetarprogrammet på Örebro universitet mellan 2010 och 2014 och arbetar numera som rekryterare/kandidatansvarig på StudentConsulting i Göteborg.

Hur kommer det sig att du studerade personalvetarprogrammet?

– Jag har alltid velat jobba med människor på ett eller annat sätt och alltid varit intresserad av psykologi, sociologi osv. Jag velade länge mellan olika utbildningar och var inne på att plugga psykologi eller juridik, men inget kändes klockrent. Sedan lagom till att jag skulle ansöka visade faktiskt min mamma mig att det fanns en personalvetarutbildning, och den kändes från början helt klockren för vad jag ville syssla med! Så jag sökte, kom in och blev bara säkrare på mitt val för varje dag som utbildningen pågick.

Beskriv din studietid i Örebro

– Mina år i Örebro var oerhört lärorika på många sätt. Jag träffade massor av nya människor och fick vänner för livet. Vi var ett gäng på cirka tio tjejer som umgicks väldigt intensivt och hade många festliga kvällar ihop! I slutet av min studietid träffade jag även min nuvarande sambo. Jag flyttade även hemifrån för första gången och fick lära mig och utvecklas inom allt som hör därtill. Jag fick även lära mig massa spännande saker i skolan såklart, allt från sociologins grunder till hur det är att hetsplugga inför en tenta på 30 hp. En mycket bra tid där jag skapat många fina minnen som jag kommer bära med mig för resten av livet!

Hur tog du dig från examen till dit du är idag karriärmässigt?

– I slutet av min utbildning hade jag praktik på Manpowers kontor i Örebro. När jag sedan hade tagit examen flyttade jag tillbaka hem till Göteborg direkt och började söka jobb här. Genom min handledare på Manpower i Örebro fick jag en kontakt hos Manpower i Göteborg, varigenom jag fick mitt första jobb som rekryterare på ett distributionsföretag. Efter cirka ett år på detta jobb kände jag att jag behövde mer utveckling i min vardag så jag sökte mig vidare och hamnade tillslut på den här tjänsten där jag idag trivs superbra på alla sätt och vis!

Vad är dina arbetsuppgifter som rekryterare/kandidatansvarig?

– Jag jobbar med bemanning och rekrytering av personal. Jag ansvarar för hela rekryteringsprocessen från uppläggning av annons till anställning av en person, där det ingår telefonintervjuer, intervjuer, referenstagning, kontraktskrivning med mera. Jag jobbar även med schemaläggning, löpande konsultadministration, personalansvar och uppföljning av nyanställda.

På vilket sätt har du idag användning av det du lärde dig på din utbildning?

– På många olika sätt! Att ha praktik inkluderad i sin utbildning är verkligen något jag tycker alla borde ha. Där skaffar man sig praktiska erfarenheter, får värdefulla kontakter och får något kvalificerat att skriva på CV:t vilket är en otrolig hjälp när man ska söka jobb efter examen. Under min praktik lärde jag mig mycket av det jag gör idag; hur en rekryteringsprocess fungerar från början till slut, ett proffsigt bemötande av människor och så vidare. Jag läste arbetsrätt under en hel termin som gav mig väldigt mycket kunskap. Även idag kan jag när jag stöter på arbetsrättsliga case i mitt jobb, tänka tillbaka på den kursen och vad jag lärde mig där. Jag tycker även att jag vidgade mitt perspektiv på omvärlden, människor och livet överlag genom att studera sociologi.

Finns det något i din utbildning som du inte har användning för?

– Inte vad jag kan komma på, jag har nog användning av allt på ett eller annat sätt.

Har du något tips till nuvarande studenter?

– Njut av din tid och se din studietid som en period du alltid kommer minnas. Plugga hårt men glöm inte att ha kul!

Foto: Privat


Är du alumn och är intresserad av att vara med i vår artikelserie Hej alumn? Skicka dina svar på frågorna ovan samt en högupplöst bild till chefredaktor@losnummer.se!

Dela artikeln:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Malin Glimstedt

Skribent

Hej alumn Nadia Chowdhury!

16 maj, 2017, 11:57 Efter studierna Lämna en kommentar

Nadia Chowdhury är 26 år och är uppvuxen i Haninge, Stockholm. Hon studerade på socionomprogrammet på Örebro universitet och arbetar…


Hej alumn Jenniina Martikainen!

21 februari, 2017, 13:00 Efter studierna Lämna en kommentar

Jenniina Martikainen från Finland har läst programmet Digital mediedesign på Örebro universitet, och tog kandidatexamen sommaren 2015. Vägen därifrån har…


Hej alumn Johan Gunnarsson!

7 februari, 2017, 12:00 Efter studierna Lämna en kommentar

Johan Gunnarsson studerade behandlingsassistentprogrammet (nu nedlagt program) mellan 2011 och 2013. Efter behandlingsassistentprogrammet läste Johan kandidatprogram inom socialt arbete och…


Hej alumn Ellinor Holmberg!

24 januari, 2017, 12:00 Efter studierna Lämna en kommentar

Ellinor Holmberg studerade socionomprogrammet på Örebro universitet mellan 2012 och 2016 och arbetar idag som biståndsbedömare på äldreenheten på Älvsjös…


Hej alumn Sofia Fredriksson!

10 januari, 2017, 12:00 Efter studierna Lämna en kommentar

Sofia Fredriksson studerade personalvetarprogrammet på Örebro universitet mellan 2010 och 2014 och arbetar numera som rekryterare/kandidatansvarig på StudentConsulting i Göteborg. Hur kommer…


Hej alumn Susanna Hardeberg!

27 december, 2016, 12:00 Efter studierna Lämna en kommentar

Susanna Hardeberg studerade rättsvetenskapliga programmet med internationell inriktning samt masterprogram på Örebro universitet mellan 2011 och 2016. Idag arbetar Susanna…


Lucka 13: Hej alumn Maria Olsson!

13 december, 2016, 10:00 Efter studierna Lämna en kommentar

Maria Olsson studerade arbetsterapeutprogrammet på Örebro universitet mellan 2013 och 2016 och arbetar numera som arbetsterapeut i Melleruds kommun. Det…


Hej alumn Madeleine Gustafsson!

29 november, 2016, 12:00 Efter studierna Lämna en kommentar

Madeleine Gustafsson från Örebro har läst programmet Medier, kommunikation och PR. Hennes fullspäckade studietid innehöll bland annat frilansarbete, utlandsstudier och…


Hej alumn Jesper Sipola!

15 november, 2016, 13:59 Efter studierna Lämna en kommentar

Jesper Sipola inledde sin studietid på systemvetenskapliga programmet på Örebro universitet 2013 och 2016 tog han examen i företagsekonomi. Idag arbetar…


Hej alumn Frida Ingemarsson!

1 november, 2016, 12:00 Efter studierna Lämna en kommentar

Frida Ingemarsson studerade på byggingenjörprogrammet på Örebro universitet mellan 2010 och 2014 och arbetar numera som projektledare på Sweco. VARFÖR VALDE DU ATT LÄSA…Instagram


Twitter