Hej alumn Frida Ingemarsson!

1 november, 2016, 12:00 Efter studierna Lämna en kommentar

Frida Ingemarsson studerade på byggingenjörprogrammet på Örebro universitet mellan 2010 och 2014 och arbetar numera som projektledare på Sweco.

VARFÖR VALDE DU ATT LÄSA BYGGINGENJÖRPROGRAMMET?

– På högstadiet hade jag en några år äldre kusin som gick en teknisk gymnasieutbildning och jag tyckte det verkade så kul. Jag var också inne på att arkitektur så därför blev mitt gymnasieval teknikprogrammet på Alléskolan. Under gymnasiet var det stort tryck på att flytta till Linköping och läsa på deras tekniska högskola, nästan halva klassen flyttade dit för att studera efter studenten – även jag. Jag hade sökt ett program med höga antagningspoäng och kom tyvärr inte in utan började istället läsa matematikkurser. Ganska snart började jag sakna Örebro och läste igenom kurskatalogen för Örebro universitet och fastnade för beskrivningen av byggingenjörsprogrammet.

BESKRIV DIN STUDIETID I ÖREBRO

– Vi var en ganska liten klass vilket gjorde att vi fick en bra sammanhållning och ofta hade väldigt roligt i skolan vilket gjorde studietiden så mycket lättare. Flertalet lärare var verkligen engagerade vilket gjorde att man orkade hålla intresset uppe även om det ibland blev tungt. Jag som flera andra i klassen jobbade dessutom extra under hela studietiden för att skaffa erfarenhet. Byggingenjörsprogrammet var när jag gick väldigt brett, vilket gjorde att man fick lite kunskap om mycket. Det kan jag i efterhand tycka passade mig utmärkt eftersom det gjorde det möjligt för mig att inse vad jag tyckte var spännande.

HUR TOG DU DIG FRÅN EXAMEN TILL DIT DU ÄR IDAG KARRIÄRSMÄSSIGT?

– Jag insåg under sista året att projektledning var det yrke som lockade mig mest och började söka en del jobb och traineeplatser i början av sista terminen. Sweco på besök under en av våra föreläsningar för att berätta lite mer om företaget och vår klass fick i samband med det chansen att skicka in CV inom projektledning för eventuella framtida tjänster. Jag visade intresse för den här möjligheten och fick komma på intervju som ledde till att jag började jobba extra som projektledare hos Sweco samtidigt som jag skrev mitt examensarbete. Efter examen fick jag börja jobba heltid och nu har jag varit på Sweco i snart 2 år och trivs jättebra!

PÅ VILKET SÄTT HAR DU ANVÄNDNING AV DIN UTBILDNING I DITT ARBETE IDAG?

– Byggingenjörsprogrammet gav bra grundläggande kunskap om mycket vilket är perfekt för det yrke jag har idag. Att vi hade flertalet projektarbeten under studietiden gav också bra förberedelse på hur det är att jobba i grupp där det finns många olika viljor och lära sig ta till vara på de olika egenskaper varje individ kan bidra med.

VAD FRÅN DIN UTBILDNING KÄNNER DU ATT DU INTE HAR ANVÄNDNING FÖR IDAG?

– I efterhand har jag haft nytta av nästan allt vi gjorde, önskar dock att vi hade haft mer fördjupad utbildning i Microsoft Office-programmen – främst Excel som jag använder dagligen i mitt arbete.

HAR DU NÅGOT TIPS TILL NUVARANDE STUDENTER?

– Att våga ändra sig under tiden och känna efter vad man egentligen tycker är roligt, vad i sin utbildning som gör att man känner sig engagerad och sen söka jobb inom det området. Jag sökte till byggingenjörsprogrammet med tron om att jag ville bli arkitekt eller konstruktör men insåg längs vägen att det inte alls passade mig.

Foto: Privat


Är du alumn och är intresserad av att vara med i vår artikelserie Hej alumn? Skicka dina svar på frågorna ovan samt en högupplöst bild till chefredaktor@losnummer.se!

Dela artikeln:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Tilda Nylander

Skribent

Felicia om tiden som PR-ansvarig

9 november, 2018, 11:50 Efter studierna, Föreningsliv, Krönika, Maxa studierna Lämna en kommentar

När jag började plugga visste ingen i min omgivning riktigt vad jag egentligen skulle plugga eller utbilda mig till. De…


Studenter hjälper studenter med företagande

4 oktober, 2018, 16:02 Efter studierna, Studentekonomi, Universitetet Lämna en kommentar

Funderar du på att starta företag? Låt dig inspireras av Carolina Hervatis och Dilan Feli, studenter, sambos och företagspartners som…


Partierna om studentfrågor inför stundande valet

5 september, 2018, 20:14 Boende, Efter studierna, Evenemang, Händer i Örebro, Kultur, Örebro studentkår, Studentekonomi, Universitetet Lämna en kommentar

Under lunchtid på onsdagen den 5:e september arrangerade Örebro studentkår och Lösnummer en valutfrågning dit alla partier i Örebros kommunfullmäktige…


HEJ ALUMN Ellinor Sätterqvist!

11 april, 2018, 12:11 Efter studierna, Maxa studierna, Universitetet Lämna en kommentar

I Lösnummers artikelserie ”Hej Alumn!” träffar vi tidigare studenter för att se vad de sysslar med idag. Den här gången…


Inspiration från Yrkespodden i ansökningstider

9 april, 2018, 10:29 Efter studierna, Universitetet Lämna en kommentar

Den 16:e april är sista dagen att söka nästa termins kurs, och många av oss är obeslutsamma. I Yrkespodden kan…


KÅRVAL 2018: Sista nomineringsdagen!

9 mars, 2018, 08:44 Efter studierna, Maxa studierna, Örebro studentkår, Universitetet Lämna en kommentar

Idag, fredagen den 9:e mars, stänger nomineringsperiod för kårvalet 2018. Vill du, eller någon du känner, vara med och driva…


KÅRVAL 2018: ORDFÖRANDE

6 mars, 2018, 11:00 Efter studierna, Maxa studierna, Örebro studentkår, Universitetet Lämna en kommentar

Nomineringsperioden för de heltidsarvoderade posterna inom Örebro studentkår är nu inne på sista veckan. Lösnummer har kontaktat de nuvarande heltidsarvoderade för…


Hej alumn Nadia Chowdhury!

16 maj, 2017, 11:57 Efter studierna Lämna en kommentar

Nadia Chowdhury är 26 år och är uppvuxen i Haninge, Stockholm. Hon studerade på socionomprogrammet på Örebro universitet och arbetar…


Hej alumn Jenniina Martikainen!

21 februari, 2017, 13:00 Efter studierna Lämna en kommentar

Jenniina Martikainen från Finland har läst programmet Digital mediedesign på Örebro universitet, och tog kandidatexamen sommaren 2015. Vägen därifrån har…


Hej alumn Johan Gunnarsson!

7 februari, 2017, 12:00 Efter studierna Lämna en kommentar

Johan Gunnarsson studerade behandlingsassistentprogrammet (nu nedlagt program) mellan 2011 och 2013. Efter behandlingsassistentprogrammet läste Johan kandidatprogram inom socialt arbete och…Instagram


Twitter