Hej alumn Ellinor Holmberg!

24 januari, 2017, 12:00 Efter studierna Lämna en kommentar

Ellinor Holmberg studerade socionomprogrammet på Örebro universitet mellan 2012 och 2016 och arbetar idag som biståndsbedömare på äldreenheten på Älvsjös stadsdelsförvaltning.

Varför valde du att studera till socionom?

– Jag hade väl kanske inte ögonen på myndighetsutövning när jag började socionomprogrammet… Jag började plugga till socionom för att jag vill göra mitt i världen för att människor ska ha det bra. Jag vill dedikera mina dagar till att skapa bra förutsättningar och motivera människor.

Beskriv din studietid i Örebro

– Är det ens lagligt att ha så roligt som jag hade det under min studietid? Min absolut bästa tid i livet. Shit, vad roligt jag hade det. Jag blev först rättspsyk i min kårsektion Sobra för att sedan bli general. Kan varmt rekommendera att engagera sig i introduktionen eller i sin kårsektion, det var löjligt roligt. Många sena nätter på Max, tidiga mornar, bakisföreläsningar och Redbulls. Vill helst leva så föralltid.

Hur tog du dig från examen till dit du är idag karriärmässigt?

– Jag sommarjobbade på det jobbet jag har idag och det var en så sjukt bra arbetsplats med fantastiska kollegor att så fort jag såg en jobbannons där så ringde jag. Chefen anställde mig direkt över telefon. Kände mig så jävla bra!

Vad är dina arbetsuppgifter som biståndsbedömare?

– Jag utreder, bedömer och beslutar om äldres hemtjänstbehov eller behov av särskilt boende. Det innebär många hembesök hos äldre och vårdplaneringar på sjukhus. Det låter sjukt spännande, jag vet. Men det är typ världens gosigaste jobb även om det ibland är tufft att hantera personer som genomgår livskriser, samt deras anhöriga. Jag får mycket kaffe och kakor hos mina kunder.

På vilket sätt har du idag användning av det du lärde dig på din utbildning?

– Jag trodde helt ärligt aldrig att jag skulle ha användning av informationen på utbildningen men det visar sig faktiskt att de där lektorerna inte är helt ute och cyklar. Använder mycket samtalsmetodik i mina möten med anhöriga och kunder, samt att jag förstår vad som påverkar en individ i livet. Det är rätt viktigt när en jobbar med människor.

Finns det något i din utbildning som du inte har användning för?

– Jag kan tyvärr inte direkt påstå att jag har använt mig supermycket av vetenskapsteori. Dock etablerade ju vetenskapsteorin källkritiken i hjärndatabasen vilket inte är fy skam.

Har du något tips till nuvarande studenter?

– Njut av tiden! Var ledig en tisdag, åk till stan, ät en glass och bara var. Gör bankärenden på vardagar. Njut av er frihet och flexibilitet. Var som en blodigel på era vänner, ät tacobuffen i Krakarestaurangen så ofta du bara kan och bada i fontänen. Framförallt – engagera dig i din kårsektion. Det är det absolut bästa jag någonsin har gjort och det har skänkt mig mer glädje och mer vänner än jag någonsin kunde tro.

Foto: Privat


Är du alumn och är intresserad av att vara med i vår artikelserie Hej alumn? Skicka dina svar på frågorna ovan samt en högupplöst bild till chefredaktor@losnummer.se!

Dela artikeln:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Malin Glimstedt

Skribent

Hej alumn Nadia Chowdhury!

16 maj, 2017, 11:57 Efter studierna Lämna en kommentar

Nadia Chowdhury är 26 år och är uppvuxen i Haninge, Stockholm. Hon studerade på socionomprogrammet på Örebro universitet och arbetar…


Hej alumn Jenniina Martikainen!

21 februari, 2017, 13:00 Efter studierna Lämna en kommentar

Jenniina Martikainen från Finland har läst programmet Digital mediedesign på Örebro universitet, och tog kandidatexamen sommaren 2015. Vägen därifrån har…


Hej alumn Johan Gunnarsson!

7 februari, 2017, 12:00 Efter studierna Lämna en kommentar

Johan Gunnarsson studerade behandlingsassistentprogrammet (nu nedlagt program) mellan 2011 och 2013. Efter behandlingsassistentprogrammet läste Johan kandidatprogram inom socialt arbete och…


Hej alumn Ellinor Holmberg!

24 januari, 2017, 12:00 Efter studierna Lämna en kommentar

Ellinor Holmberg studerade socionomprogrammet på Örebro universitet mellan 2012 och 2016 och arbetar idag som biståndsbedömare på äldreenheten på Älvsjös…


Hej alumn Sofia Fredriksson!

10 januari, 2017, 12:00 Efter studierna Lämna en kommentar

Sofia Fredriksson studerade personalvetarprogrammet på Örebro universitet mellan 2010 och 2014 och arbetar numera som rekryterare/kandidatansvarig på StudentConsulting i Göteborg. Hur kommer…


Hej alumn Susanna Hardeberg!

27 december, 2016, 12:00 Efter studierna Lämna en kommentar

Susanna Hardeberg studerade rättsvetenskapliga programmet med internationell inriktning samt masterprogram på Örebro universitet mellan 2011 och 2016. Idag arbetar Susanna…


Lucka 13: Hej alumn Maria Olsson!

13 december, 2016, 10:00 Efter studierna Lämna en kommentar

Maria Olsson studerade arbetsterapeutprogrammet på Örebro universitet mellan 2013 och 2016 och arbetar numera som arbetsterapeut i Melleruds kommun. Det…


Hej alumn Madeleine Gustafsson!

29 november, 2016, 12:00 Efter studierna Lämna en kommentar

Madeleine Gustafsson från Örebro har läst programmet Medier, kommunikation och PR. Hennes fullspäckade studietid innehöll bland annat frilansarbete, utlandsstudier och…


Hej alumn Jesper Sipola!

15 november, 2016, 13:59 Efter studierna Lämna en kommentar

Jesper Sipola inledde sin studietid på systemvetenskapliga programmet på Örebro universitet 2013 och 2016 tog han examen i företagsekonomi. Idag arbetar…


Hej alumn Frida Ingemarsson!

1 november, 2016, 12:00 Efter studierna Lämna en kommentar

Frida Ingemarsson studerade på byggingenjörprogrammet på Örebro universitet mellan 2010 och 2014 och arbetar numera som projektledare på Sweco. VARFÖR VALDE DU ATT LÄSA…Instagram


Twitter